Saffransbullar. Saffransbullar. 100 g honung. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull häll på mjölken och låt den bli ljummen 37 grader
Rör ner saffran, jag brukar blanda ut den i lite honung först. Jag brukar alltid bara göra kanelbullar men i år slog jag till och gjorde saffransbullar med mandelmassa så nu har jag massor med bullar i frysen om någon är sugen på fika
Blanda bara ihop mandelmjölet och honungen och låt stå och "vila till sig". Värm mjölken i en kastrull på spisen på medelvärme samtidigt med honungen, kokosoljan och saffranet
Skall även testa hennes saffransmacarons med vit chokladtryffel och saffransbullar med mandel. Rör ut saffranet i det heta vattnet och tillsätt det tillsammans med salt och honung i degen
Saffransbullar är en av mina stora svagheter från det socker och glutenfria livet man förr levde. * 1 dl sötning såsom kokossocker, honung, lönnsirap (jag hade kokossocker)
Tillsätt honungen, saltet och russinen. För att förgylla dagen lite extra hade jag tagit med lite fika att bjuda på och passande nog så bestod det av solgula saffransbullar som jag fyllt med en hemmagjord dadelmandelmassa
Om du vill ha ett veganskt recept på saffransbullar rekommenderar jag antingen mina saffranssnurror (klick) eller mina saftiga lussekatter (klick) som båda är himmelskt goda
Jag har varit sugen på saffransbullar länge, och nu var det dags att börja baka lite. Satt och kollade i bloggar på morgonen och såg i 56 kilo´s blogg ett recept på saffransbullar med mandelmassa, och jag kände direkt att det här måste jag testa. 4-5 msk Sukrin (eller valfri sötning, t ex agavesirap eller honung). Saffransbullar Du behöver för 12 bullar. 4 ägg 4-5 msk Sukrin (eller valfri sötning, t ex agavesirap eller honung)
Saffransrisotto, lussekatter, saffransbullar, saffransgröt. lite honung/agave sirap för sötning. Rör ner lite honung eller agave sirap för sötning efter smak