Saffransbullar är en av mina stora svagheter från det socker och glutenfria livet man förr levde. Det är just fluffet som gör det konstlade glutenet i vetemjöl idag så unikt
Dessa bullar är så himla goda att inte ens jag som försöker undvika gluten i så stor utsträckning som möjligt kan motstå dem och jag har gjort de varje jul nu sedan ett par år tillbaka
Är man van att äta bröd som är glutenfritt är man kanske också van att det ofta inte smakar riktigt samma sak som de bakverk som innehåller vetemjöl, och lite så blev det även denna gång
Om du vill ha ett veganskt recept på saffransbullar rekommenderar jag antingen mina saffranssnurror (klick) eller mina saftiga lussekatter (klick) som båda är himmelskt goda
Jag bjöd på detta brödet igår när jag hade några vänner över på Lusse-fika, och tro det eller ej, men det var mer populärt än saffransbullarna (vilka ni dock också ska få recept på vad det lider)
saffransbullar,. We have made a gluten free version before, but we haven't written down the recipe yet, it's definitely not like the traditional saffron buns
Knåda degen länge för att frisätta så mycket gluten som möjligt. Förenklat kan man säga att ju längre degens knådas desto mer glutentrådar bildas vilket ger degen möjlighet att hålla kvar alla luftbubblor som jästen skapar