De med extra mycket russin är Magdas. Saffransbullar, Lussekatter, Lussebullar , Mjölkfria. Saftigare saffransbullar – Torkad frukt drar vätska ur degen, så lägg russinen i lite vatten en stund innan
Fördelen är då att man ”nystar” in fyllningen i bullen så att den blir extra saftig och smakrik. I januari är man ruggigt trött på allt vad saffransbullar, julkryddor, glögg, risgrynsgröt, julskinka, rödkål, pepparkakor, knäck och så vidare heter
Våra traditionella lussekatter och lussebröd har alltid varit bra men dessa är något extra. Men vad ska man bjuda på för extra trevligt en lussefrukost som passar barn och vuxna
Allt går alltså inte åt. Finns det något godare än saffransbullar i adventstid. 1 krm vaniljpulver (kan uteslutas, men ger faktiskt bullarna en extra liten smakskjuts). 1 krm vaniljpulver (kan uteslutas, men ger faktiskt bullarna en extra liten smakskjuts)
Något alldeles extra det vill jag lova. Men nu till julen har fått för mig att testa något nytt, testa med fördeg till dessa bullar, och till råga på allt med två fördegar
Jag har alltid velat göra mig en egen Hagabulle så nu tog jag tillfället i akt men gjorde en saffransbulle eftersom det trots allt är jul och jag ÄLSKAR saffransbullar
Rör så att allt blir väl blandat. Igår bakade jag ett gäng fluffiga saffransbullar, med kanel och kardemummafyllning, som vi ska mumsa på till adventsfikat