En av mina favoriträtter när jag vill att maten ska gå fort och kännas fräsch och lättsam. Det är lite av en vegetarisk pytt i panna för mig där jag slänger när de grönsaker jag har hemma, men den blir god med stekt paprika och zucchini
Idag kände jag för att göra något lite extra till lunch. Sonen var verkligen vrålhungrig då han vaknade redan 5,30 och åt frukosten tidigare än vanligt
Imorse var det dags för månadens mara. Sen så kan man ju diskutera om mara ska stå för marathon eller mardröm men faktum är att löpningen går himla fint och är fruktansvärt rolig just nu
P Hur som helst, varmrökt lax och kräftstjärtar är ju läskigt gott och tillsammans med saftig saffransbulgur smaksatt med apelsin- honung- och kaneldressing kan det väl knappast bli bättre
ex med saffransbulgur med mandel och russin, gröna bönor och tjock youghurt. Möra kycklinglårfiléer vända i turkisk youghurt, kryddat på persiskt vis med spiskummin och paprika och stekta i smör är både mycket gott och lättlagat
Julstämningen börjar som sagt krypa allt närmre och det märks även i veckans vegetariska recept som är en saffransbulgur med grilloumi och apelsinhummus
Saffransbulgur med brysselkål och fetaost (4 port). Ny vecka, nya tag. Ännu en måndag är här och sommaren fortsätter visa upp riktigt fint väder, härligt
Jag serverade dem tillsammans med Saffransbulgur. Revbensspjäll är gott på julbordet men man kan ju inte äta allt på samma gång så jag gjorde dessa tidigare i julveckan istället
Lägg upp ruccola, saffransbulgur och strö över pumpafrön och granatäpplekärnor. Koka bulgur i saffran och grönsaksbuljong enligt anvisning på förpackningen