Hon bakade saffransbiscotti och jag bakade dessa små skapelserna. Älskar saffran. Koka upp mjölken och lägg i saffran och kardemumma, låt dra några minuter
Oftast när man tänker på banankaka så är det ju något som liknar en mjuk pepparkaka, men min idé när jag först gjorde den här var att det saftiga från bananen skulle uppväga att det blir lite torrare av att använda saffran, och det visade sig bli en riktigt bra kombo
Här kommer en favorit i repris, nämligen saffransbullar med mandelmassa och russin. Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt, saffran och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen
Ta fram matberedaren och lägg i 12 st färska dadlar, 200 gram kokosflingor, 1 dl kokosmjölk (den tjocka delen i burken), 1 tsk vaniljpulver, lite havssalt och 1 paket saffran. Smält 100 gram choklad (jag hade 85%) och skär kakan till avlånga bitar (ca 12 st) och doppa i choklade. 1 paket saffran