Sötsur lök recept

Asiatisk lunch - zuchinisallad och sötsur biff med lök

Ha även i en massa tunnt skivad vitlök och finhackad röd chili efter smak. Blanda en dressing av neutral olja, finhackad röd chili efter smak, 1 pressad vitlöksklyfta, salt o en nypa rörsocker. När köttet är brynt och genomstekt, ha i 2-3 stora lökar i klyftor
Sötsur kinagryta

Sötsur kinagryta

Skala och hacka löken. Fräs lök, morötter och paprika i olja i 5 minuter. 2 st gula lökar. Putsa och skiva köttet
Sötsur kycklinggryta med ris

Sötsur kycklinggryta med ris

Skala och skär löken i klyftor. 1 st schalottenlök. Skär kycklinglårfiléerna i bitar. Woka kycklingen i omgångar i en stekpanna med hälften av oljan, så att kycklingen blir brynt och genomstekt
Sötsur fläskytterfilé med ris

Sötsur fläskytterfilé med ris

4 ca 500 g fläskytterfilé 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk finriven ingefära 2 röda paprikor 250 g pak choi 4 port ris, gärna basmatiris 2 msk olja salt och peppar 2 dl vatten 2 msk tomatpuré 2 msk strösocker 1/2 tsk sambal oelek 2 msk vitvinsvinäger 1 msk maizena majsstärkelse Lägg till i inköpslistan
Sötsur fläskgryta

Sötsur fläskgryta

Blanda vinäger, soya, farinsocker, Mai Yen salt och pressad vitlök. Skala morötterna och löken i tunna skivor
Sötsur kyckling

Sötsur kyckling

Fräs rödlöken och paprikan hastigt i resterande olja och blanda ihop med kycklingen, ananasen och ingefäran
Sötsur kyckling

Sötsur kyckling

Skär paprikan och löken i lite större bitar. Enda sen jag bodde i England har jag letat efter ett bra recept på sötsur kyckling
Sötsur, snabblagad kycklinggryta

Sötsur, snabblagad kycklinggryta

Skala och hacka löken. En sötsur kycklinggryta som faller även de kräsna i smaken. Stek löken glansig i en stekgryta
Sötsur kinagryta

Sötsur kinagryta

Skala och hacka löken. Fräs lök, morötter och paprika i olja i 5 minuter. 2 st gula lökar. 500 g fläskfilé 3 msk vetemjöl 2 msk rapsolja 2 st gula lökar 3 st morötter 2 st röda paprikor 1 burk skivad ananas 565 gram 0
Sötsur kinagryta

Sötsur kinagryta

4 3 dl ris 1 gul lök 2 morötter 1 paprika 1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 liten burk ananasringar (à 227 g) + spadet 1 påse tinade, frysta quornbitar (à 300 g) 4 msk majsstärkelse (Maizena) 3 dl vatten 2 msk kinesisk soja 2 msk vitvinsvinäger 1 1/2 msk tomatpuré 2 msk konc grönsaksfond 1/2 tsk salt 2 strimlade salladslökar Lägg till i inköpslistan
Sötsur kycklingfilé

Sötsur kycklingfilé

Skala och finhacka vitlök och ingefära och blanda sedan med kycklingen. Servera den sötsura kycklingfilén med ris
Sötsur kinagryta

Sötsur kinagryta

Skala och finhacka löken. Tillsätt lök och morötter och låt bryna med ett par minuter, tills det mjuknat
Sötsur sås à la Clay

Sötsur sås à la Clay

Hacka och fräs lökarna i oljan. 1 gul lök. 1 klyfta vitlök. Rör ner socker, tillsätt sedan chilisås, vatten, ananasspad och vitvinsvinäger
Sötsur tofu- och grönsakswok

Sötsur tofu- och grönsakswok

Skär broccoli, paprika, morot och lök i munsstora bitar. Finhacka vitlök och ingefära. Fräs vitlök och ingefära i 3 sekunder, tillsätt sedan broccoli, morot, paprika och lök som får steka i 2 minuter
Sötsur kycklinggryta

Sötsur kycklinggryta

Fräs löken i matfett utan att den tar färg. 2 st lökar. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i mindre bitar
Sötsur laxgratäng

Sötsur laxgratäng

Skala och skiva lökarna. Häll över laxen och strö över den stekta löken. Lökpulver. 1 stor gul lök. 1 röd lök. 10 cm purjolök