Fräs svamp, gurka, äpple och paprika i grytan i lite fett. Eftersom livs- och därmed matlagningsandarna går på lågvarv just nu bjuder jag på en favorit i repris från pappas repertoar, kinesisk fläskfilégryta med sötsur sås, och den sötsura såsen gör du enkelt själv - inte från någon flaska
Fräs svamp, gurka, äpple och paprika i grytan i lite fett. Blanda stekskyn, svampspadet och alla övriga ingredienser till den sötsura såsen och låt koka upp under omrörning
Fräs svamp, gurka, äpple och paprika i grytan i lite fett. Blanda stekskyn, svampspadet och alla övriga ingredienser till den sötsura såsen och låt koka upp under omrörning
Denna söndag ställer mamma fram dillkött på bordet med den klassiska sötsura såsen med ättika i. Stora bitar av morötter gör sällskap med kycklingen i grytan och serveras sedan som tillbehör med lite annat gott som svartvinbärsgelé, inlagd gurka och någon annan grönsak som t
Sunomono är en enkel, sötsur gurksallad som man serverar som "aptittrigger". Skiva gurkan hyffsat fint, tjockleken på skivorna påverkar inte smaken nämnvärt