) Du behöver (ca 4 port) 1 gul lök 2 st morötter 1 röd paprika 1 röd chilifrukt 1 liten burk ananasringar (227g) +spadet ca 300 g strimlat fläskkött¨ 4 msk majsstärkelse 3 dl vatten 2 msk kinesisk soja 2 msk vitvinsvinäger 2 msk tomatpuré 2 msk kycklingfond 1/2 tsk salt 2 strimlade salladslökar Gör såhär. ca 300 g strimlat fläskkött
Sötsura kotletter 2 port2 kotlettersvartpepparmalen ingefära1 liten burk ananas1 msk grönpeppar2 dl vatten2 msk köttfond1 msk vitvinsvinäger2 msk honung1 msk sojaKrydda köttet med svartpeppar och ingefära och stek köttet i smör, ca 3-5 minuter/sida beroende på hur tjocka de är. Receptet kommer från boken "Gott av fläskkött" från Richters, köpt någon gång under 90-talet av frun i huset. Sötsura kotletter 2 port
Tang cu rou - Fläskkött med sötsur sås. Så här gör man välsmakande fläskfileskivor friterade i ett tunt lager frityrsmet med en genuin sötsur sås till (notera nedan att rätten heter kött med socker och vinäger, inte kött med annanasjuice)
200 gram fläskkött. Koka upp buljongen, sojan ananasspadet och vinägern. Lägg i grytbitarna, som skurits i strimlor, slta och låt det hela koka upp igen
Recept. Anna Stefansson. mån, 2013-07-15 20. 53. 30min. (0). Skär köttet i ca 4 cm tjocka kuber. Värm en stekpanna (ha medelstark värme), häll i olivoljan och lägg i köttbitarna
var och en får sedan smaksätta med mer soja eller sötsur såsIkväll fixade jag ett stort lass så att det skall räcka till flera middagar de kvällar jag kommer hem sent