Det blir extra fint att servera äppelpaj i små portionsformar med en kula vaniljglass till. Här innehåller smultoppingen hackade mandlar vilket blir extra knaprigt och gott
5 dl skållad sötmandel. 5 dl skållad sötmandel. Supergoda saffransskorpor med sötmandel. För ett tag sen var vi på middag hos min mans bror och hans fru och då bjöd de på jättegoda saffransskorpor till kaffet och de var så goda att jag ville göra egna saffransskorpor
När helgen kommer vill man ju gärna njuta lite i TV-soffan trots att man följer Lchf, Köpte hem en jättebit Västerbottensost så ni kommer få se en hel del recept med den nu, bla dessa chips
Den toppades med kvarg, hallon, blåbär och sötmandel och åts med en skvätt minimjölk. 5 krm salt 2 msk mannagryn kanel 40 g minimjölk 40 g kvarg 20 g hallon 20 g blåbär 8 g hackad sötmandel Koka upp vatten och salt i en kastrull
Gröten toppades med lingonsylt, rivet äpple, hackad sötmandel och åts med en skvätt minimjölk. ) 1 port 262 kcal 3 dl vatten 3 msk polentagryn 1 krm salt pepparkakskrydda 40 g minimjölk 30 g lingonsylt 38 g rivet äpple 10 g hackad sötmandel Koka upp vattnet och vispa ner grynen. 10 g hackad sötmandel
1 dl sötmandel , skålla mandeln och tag bort skal. Sätt på ugnen, 175 grader. Preparera mandeln. Smörj en aluminiumform för kakor (med avtagbar sida) med smör/margarin
4½ dl mandelmjöl (mal gärna sötmandel själv i mandelkvarn och sila genom finmaskig sil). 4½ dl mandelmjöl (mal gärna sötmandel själv i mandelkvarn och sila genom finmaskig sil)