För mig som är född på 70-talet så var det sötlimpa/ skogaholmslimpa som gällde till frukost och kvällsmat med hushållsost eller hushållsmedvurst, på söndagar blev det vitt rostat bröd med jordgubb eller apelsinmarmelad
Du behöver. Steg 1 Skållning. 500 gram vatten. 250 gram fint rågmjöl. Koka vattnet och häll det över mjölet i bunken och blanda ihop det i en hushållsmaskin med vinge tills det liknar ett grått klister
Du behöver. Steg 1 Skållning. 500 gram vatten. 250 gram fint rågmjöl. Koka vattnet och häll det över mjölet i bunken och blanda ihop det i en hushållsmaskin med vinge tills det liknar ett grått klister
Bakade lite sötlimpa idag vilket uppskattades av busfröna här hemma. Man är ju själv uppfödd på sötlimpa med hushållsost och tänk på den tiden fick vi även kalaspuffar till frukost ibland
Bakade Brunkans långa till kalast idag, skall erkänna att brödet inte alls blev vad jag förväntade mig, ingen hård skorpa, inget syrligt bröd utan det var mjuk och söt och påminner starkt om sötlimpa, ja skogaholmslimpan ni vet, som man alltid fick som barn, är uppvuxen på sötlimpa, gott var det, vilket mina gäster också tyckte, men jag föredrar syrliga bröd med hård skorpa
Skulle tro att om man tar så mycket sirap som det ska vara enligt receptet så blir brödet i klass med förr i tidens sötlimpa (eller finns den kvar fortfarande