Lite sötare, lite snällare. Med lite adderad vermouth blev det helt plötsligt riktigt delikat. Vill man ha lite mer sötma kan man addera en barsked av spadet som körbären ligger i
1 del söt röd vermouth. Häll ingredienserna i en shaker tillsammans med is. Skaka väl. Lägg några nya isbitar och en tunn skiva apelsin i ett old fashioned-glas
Den får sin härliga smak från fänkål – både färsk i strimlor och frön – och en aning chili och ingefära samt den oslagbara franska torra Vermouthen Noilly Prat som du för övrigt har god nytta av i skafferiet till risotto, pastasåser, gräddsås till fisk och för den perfekta béarnaisen
15 ml sötvermouth (rött vin från Blaxta som under ett halv år fått oxidera på svenskt ekfat för att sen infuseras med kryddor som bl a kamomill, malört, chinchona. 14 st allt som allt samt förstärkt med aquavit (dvs en hemgjord vermouth)). 15 ml sötvermouth
Häll whisky och vermouth tillsammans med rikligt med is i ett stort blandglas. 2 cl röd sötvermouth. Rör om i alla riktningar med flera snabba och kraftiga tag