röd paprika. Till fläskkött är det gott med lite sötma och eftersom vi redan hade köpt ketchup (till hamburgarna vi åt tidigare i veckan) använde jag det tillsammans med sojan som en marinad
Röda och gula paprikor är mycket sötare i smaken än den gröna sorten. Du kan variera kryddor och örter som används i fyllningen för att skapa din egen favoritversion – prova t ex att använda en halv urkärnad röd chili som finhackas, för en mer eldig färs, eller lägg till paprikapulver, färsk basilika, koriander eller timjan
Grillad blir den lite mildare och sötare i smaken. Jag testade för några år sedan att grilla paprika. Hittade spetspaprika i butiken när jag handlade sist och tänkte att de skulle bli mer spännande i sin form att servera
Grytan får också lite extra smak av spiskummin och paprikapulver. Sen så fick jag syn på två stora sötpotatisar i kylen och på så sätt kom den här grytan till
Här kombineras sötman från sötpotatis med sältan från jordnötssmör i en värmande och färgglad gryta. Lägg sötpotatis, passerade tomater och vatten i en kastrull
I sedvanlig ordning kan man ju fylla med nästan vad som helst, men vi fyllde med kryddad sojafärs, crème fraiche med smak av paprika och chili och såklart ost på toppen
Lägg sedan till paprikastrimlorna och pressad vitlök. Wok med kyckling, cashews, broccoli och söt sojasås (ca 4 port). 1 stor röd paprika eller 2 små paprikor, i tjockare strimlor. 1 stor röd paprika