Löken är klar när den är riktigt mjuk och söt. Bryn löken så att den tar färg. 4 lökar, gula eller röda. 14 lökar, gula eller röda 2 msk smör salt efter smak 2 tsk socker 1 dl vattenSkiva löken. Slå ned värmen och låt löken mjukna i 10-15 minuter
 Grovhacka morötter, lök och vitlök och låt de stekas mjuka i olja.  Morotssoppa 3-4 morötter 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 msk tomatpuré 2 dl vitt vin 1 tsk sambal oelek 1 l vatten 2 dl grädde 1 msk fond + 1 buljongtärning (använde jag men ta det ni gillar bäst) Kryddor. Myntakräm, bara att hacka, mosa och rör ihop 75g fetaost 100g crème fraiche 7 blad mynta Ett par kvistar persilja 3-4 morötter 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor
Häll i lök, och stek försiktigt i baconfettet. Tillsätt vitlöken efter några minuter. Tillsätt chiliflakes när löken mjuknat, och låt dem steka med någon minut
Finhacka lök, vitlök och skala och finriv ingefära. Söt kikärtscurry med tomater. När löken börjat få färg, tillsätt den gula curryn och stek ytterligare någon minut
Pröva gärna att leka med sötpotatisen, kul smaker som gifter sig med många andra grönsaker och går underbart ihop med starka råvaror som vitlök, chili och ingefära
) Det blir mat från Balkan Steak House, en Serbisk restaurang och jag kommer äta en sallad med tomat, gurka, lök och vinegrätt som förrätt och sen en rätt som heter Culbastija som är kolgrillad karre med tzatsiki och pommes
Denna gång valde jag lök (som blir sådär underbart söt av sig själv när den får lagas till i ugnen) och pioppinosvamp som blir jättelen och smörig när den steks i pannan
Det som händer då är att vitlöken får en helt annan karaktär och bli mildare och sötare. Jag chansade när jag var i affären och köpte en ny smak med rökt paprika och vitlök från Ica Selections färska korvar
Skala och hacka lök och vitlök. Värm oljan i en gryta och fräs lök och alla kryddor. 1 st gul lök. 1 klyfta vitlök. 2 st stora kycklingfiléer 2 msk olja 1 st gul lök 1 klyfta vitlök 1 röd paprika ca 5 cm zucchini ½ dl gröna ärtor 1 dl vattenkastanjer 1 dl minimajs 1 hönsbuljongtärning 1 ½ tsk ingefära, malen 1 ½ tsk koriander, malen 1 tsk chilipulver 2 ½ msk curry 2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 2 dl vatten 2 dl crème fraiche 4 msk mango chutney