Finriv citronskalet över. Pensla dem med pressad citron. citron. Recept på deg. 1. Gör degen. Sätt ugnen på högsta värme samtidigt som du sätter in en plåt
Den perfekta desserten med en blandning av sött och syrligt. Nu ska ni få receptet på denna ljuvliga citron & marängpaj som passar som handen i handsken nu i Påsk
Så jag fortsatte med citron, jordnötssmör och basilika. Till fyra inte alltför hungriga personer4 kycklingfiléer, strimlade1 stor purjolök, strimlad1 gul lök, hackad1 röd chili, finhackadSmör eller neutral olja1 burk kokosmjölk1 dl jordnötssmör (helst crunchy)1 dl vatten1 msk farinsockerSaften från en halv citron1 hönsbuljongtärningSalt, svartpeppar och chili explosionEn rejäl nypa chiliflakesEn kruka basilika, strimladHackade jordnötterEv mjölk att späda medBlanda kokosmjölk, jordnötssmör, vatten, farinsocker, citronsaft och buljongtärning i en gryta
En kombination seg maräng, fluffigt grädde, syrlig lemon curd och söta jordgubbar. Pavlova-tårtaMarängbottnar8 – 10 bitar, receptet går att dubblera4 äggvitor0,5 krm salt2,5 dl socker1 msk majsstärkelse/maizena2 tsk vaniljsocker1 tsk syra - vitvinsvinäger, citronsaft eller ättikaSyran gör att den gräddade marängen blir lite seg i sitt inre, medan ytan blir mer frasig. 5-10 dl grädde1 burk lemon curdEller gör egen lemon-curd, byt ut grapefrukten mot 2 citroner
För fyllningen valde jag lime istället för citron, med hopp om att den inte skulle vara riktigt lika sur eftersom jag minskat på mängden socker i fyllningen
Citronsyrliga kokostoppar. 50 g smör2 ägg200 g kokosflingor0,75 dl Stevia strörivet skal från en citron. Blanda till sist i kokosflingorna och riv ner skal från 1 citron
Lite sött och lite surt det är ju en väldans fin kombination det. Men så hittade vi inte någon ekologisk lime i vår lilla butik så jag bytte helt enkelt ut den mot ekocitroner som jag hittade
Cest från ½ citron. Jag trodde jag köpte med mig sötpotatis hem från affären i lördags. Så jag fick minst sagt en överraskning igårkväll då jag hade öppnade potatisen jag hade ugnsbakat i en timme och såg att inkråmet inte alls var orange som på en vanlig sötpotatis