Ibland är det så ända in i bänken gott med en sån där "riktig" söndagsmiddag, ni vet när man fyller matbordet och tallriken till bredden med alla möjliga goda tillbehör, slevar upp brunsås och äter tills man nästan spricker
Gnid in steken med finhackad rosmarin, salt och peppar. Ju längre den kokar, desto godare blir såsen. Passera äpplet och löken med en slev eller ballongvisp genom silen
Stek med kokt potatis, kokt grönsaksblandning och gräddsås åt jag som barn ibland om söndagarna. Skär den gula löken i klyftor och lägg dem tillsammans med vitlöksklyftorna och ansjovisfiléerna i grytan
Servera med ris eller som jag med bönpasta blandat med solrosskott. såsen gör du enkelt genom att ta skyn som blir över,, häll upp den i en kastrull tillsätt lite mjölk och maizena, låt koka upp, sen har du en passande sås
Bästa sättet att laga till en stek är (enligt mig) att slänga ner den i en gryta med en massa goda ingredienser och sätta in den i ugnen och låta den tillagas där