Högrev med ben är en billig och god köttbit, men kräver rätt lång tillagningstid. Oftast gjord på älg, men vid det här besöket blev det en söndagsstek på högrev
Salta köttet runt om och rulla sedan i krossad peppar. Bryn köttet runt om smör i en stekgryta. När köttet är klart lyft upp det och linda in i folie en stund
Har du en marinator i ditt kök så passa på att använda dej av den och spruta in marinaden lite varstans i köttbiten innan du lägger den i marinaden, har du ingen så hoppar du helt sonika över det steget och går vidare i receptet
Sätt köttbiten i en ugnssäker form, häll på olivoljan och soyan samt peppar och salt. Pressa över vitlöken och smörj sedan in allt jämnt över köttbiten
Mitt kött stekte något längre för det föll nästan sönder. Sila av skyn från köttet. 1 köttbuljongtärning. Lägg i steken, på med locket och sätt in i ugnen, 175°, till dess att köttet är mört och har en innertemperatur på 70-75°. 1 köttbuljongtärning