Dagens söndagsmiddag blev en värmande högrevsgryta. Får du rödvin över så frys in i en påse så har du till nästa gång du ska göra gryta eller rödvinssås
Söndagsmiddag. Tortellini med fejkon, trattkantareller och rödvin. Hej. Som ni kanske vet har jag ju ett litet samarbete med ICA den här månaden där vi hjälper folk att komma igång med vegansk mat
Idag använde vi en del av färsen till en söndagsmiddag som hette duga. Smördegsinbakad rådjursfärs med kantareller, stekt brysselkål och rödvinssky500 g rådjursfärs1 ägg200 g kantareller smörsteka med löksalt peppar½ dl grädde4 smördegsplattor ca 10 x 20cm1 uppvispat ägg400 g brysselkål (förvälld)1 liten gul lök hackad1 pkt bacon, strimlatsmör till stekningsaltpeppar1 liten gul lök, hackad1 liten morot, hackad1 lagerblad1 kvist timjan2 dl rödvin½ dl viltfond2½ dl vattenmaizena saltpeppar1
Åhh vad jag älskar att bjuda hem folk på söndagsmiddag. Själv dricker jag gärna ett glas fylligt rödvin till söndagssteken, kanske en Syrah/Shiraz som är min absoluta favoritdruva
Kändes som en riktig söndagsmiddag, bara rödvinet som saknades. . Jag hade ett helt paket tunnskivad kyckling (Guldfågel) över från att jag prövade ut recept till Svensk Fågels tävling, Pippi på Svensk Fågel
Delat på en pizza till söndagsmiddag och nu får det nog bli lite av mitt guiltypleasure. Ahh några goda köttbitar - perfekt rosa inuti, rödvinssås och rödvin bredvid