Brysselkål för att det kändes roligare än vanliga ärtor som är det som alla förväntar sig som tillbehör när det serveras fisk och så klart även för att brysselkål är så himla gott
Jag fick tag på fin torskfilé, tjock som torskrygg men till mindre än halva priset, när jag lämnade butiken hade jag även fått med mig några ostron och havskräftor
Krydda torskfiléerna med salt, peppar, lite av curryn och vänd dem i mjöl. Häll därefter över 1 dl vatten och låt blomkålen koka under lock tills vattnet är borta. 600 g torskfilé
Till detta serverade jag egenhändigt gjord potatismos. Torsk under frasigt mandeltäcke. Blanda smör, mjöl, nötter, socker, kanel och salt till en grovsmulig massa
Det blev hemma pannerad torsk med kall sås och potatis. )Du behöver till 2 pers. 2 torskfileer4 potatisar1 dl ströbröd2 msk riven parmesanost (kan absolut uteslutas)1 ägg1 krm salt ½ citronSåsen. ) 2 torskfileer
Supergod till både lax och torsk med potatis och grönsaker. Hittade lite nötter som inte ätits upp under julen, så idag tog Lisa dem i en skål och gick ut med dem i skogen till ekorrarna
Hacka dill och gräslök och rör ner tillsammans med stenbitsrom. Skär torsken i bitar. Servera med pressad potatis eller potatismos och någon grönsak, till exempel sparris eller broccoli