Medan kaffet gjorde strupen varm samt tillförde den koffeinhalt till min kropp som den behövde kom också receptet till för dagens inlägg till som skulle bestå av en stek på vildsvin späckad med rökt sidfläsk, röstipotatis med selleri och en kantarellsås med en touch av en torr fransk äppelcider
Red av såsen till önskad konsistens med maizena. Middagen igår blev riktigt bra, vi bjöd Hasse på vildsvinsstek och det passade både honom och oss bra i smaken
Sås. Har du testat vildsvinsstek. -) Vildsvinsstek på mitt vis* 4 pers. 800 g benfri vildsvinsstek Salt och nymalen vitpeppar 2 msk timjan 4 vitlöksklyftor Smör 2 dl dl rödvin 3 dl vatten 1 oxbuljongtärning 3 små lökar, t. Läs även andra bloggares åsikter om Vildsvinsstek , Vilt , Rödvinssås 4 pers. 800 g benfri vildsvinsstek
Till det hela åt vi kokta morotsslantar och sås gjord på skyn från steken. Middagsplanen var att göra ett recept från Jens Linders Långkok med kotlettrad men den kotlettrad som fanns tillgänglig var definitivt inget att hänga i julgranen, och därför blev den utbytt till vildsvinsstek
Sedan fick den vila ett bra tag medan jag ordnade potatis och sås. Baconlindad vildsvinsstek. Skyn som blivit i ugnsformen och i folien silade jag ner i en skål och använde till svampsåsen
Koka ihop och skumma såsen under tiden. Snitta fransyskan/bogbladsteken på mitten nästan helt igenom, salta och peppra sidorna och strö över örter och vitlök
2 kg vildsvinsstek. 2 kg vildsvinsstek 1 st vitlöksklyfta 2 msk senap 0. 5 tsk salt 1 krm peppar 1 st rödlök 2 st morötter 1 bitar rotselleri 1 st äpple 2 msk smör eller margarin 5 dl vatten 2 msk viltfond Sås
Utsökt recept på smakrik och mör vildsvinsstek med smak av timjan, rosmarin och vitlök. Till köttet stekte jag rotfrukter och av stekskyn gjorde jag en smakrik sås med persilja, köttbuljong och svartvinbärsgelé
När såsen reducerat ned till ungefär hälften red av den med maizena och en kilck smör. Långfredagsvildsvinsstek hade varit ett legendariskt ord på wordfeud men här är det vad som ska ätas idag på Långfredagen
Slå till sist i grädde och låt såsen småputtra en stund. En bit vildsvinsstek har späckats och ligger just nu och bubblar i vätska, blir det gott så kan ni vänta er ett recept på även dagens middag