Var sugen på varmrökt fisk tidigare i veckan och tänkte att på onsdag skulle det passa bra. Så igår blev det lite somrig middag, med "hemmarökt" makrill, dillpotatis och syrlig sås
Rör ner mjöl och vispa in mjölken, lite i taget till en slät sås. Kör makrillfiléerna en kort stund i mikron så att de blir lätt ljumma och lite mjukare för att få fram röksmaken
De innehåller oftast räkor eller musslor i en långkokt sås av tomat, lök, vitlök, olivolja och örter, toppat med fetaost i bitar och gratinerat i portionsformar
Hjortronsås till varmrökt lax är ett måste, trots släktens skeptiska blickar blev den så populär att det blev byns stora samtalsämne sedan vi återvänt hem
Till det röror, salader och såser. Sill och strömming i många variationer, gravad lax, kallrökt lax, varmrökt lax, inkokt lax, chililax, rökt makrill, julskinka, basturökt skinka, lufttorkad skinka, syltor, pastejer, korvar och salami av olika slag, lamm, rostbiff