Finhacka dillen och lägg i den i såsen. På lördagskvällen lagade jag 3 rätters och huvudrätten var en ugnsbakadlaxfilé i hummersås. 700-800 g färsk laxfilé i bitsaltseafood och fishkrydda (Santa maria)Sås. Häll såsen över laxen och tillaga i ugn på 200 grader tills laxen är klar, ca 40 minuter. 700-800 g färsk laxfilé i bit
Jag serverade pressad potatis till - bra att fånga upp den goda såsen med - men om du är återhållsam med kolhydrater och inne på LCHF-tänk kan du bara servera sallad eller lättkokta grönsaker till
laxfilé, skinn- och benfri, från mittbit. Sås. Sila av löken och blanda såsen med gräddblandningen. Koka såsen utan lock tills drygt 5 dl återstår. Låt såsen sjuda utan lock ca 2 min. 10 person(er) Ingredienser 1,2 kilo laxfilé, skinn- och benfri, från mittbit 2 tsk salt 1 knippa dill 1 knippa persilja 1 krm vitpeppar, nymald hushållssnöre CHAMPAGNESÅS 2 schalottenlök 1 msk smör 37 cl champagne, liten flaska 0,5 l vatten 1 msk grönsaksfond, konc 1 msk hummerfond, konc 2 msk fiskfond, konc 1 lagerblad 2,5 dl matlagsningsgrädde 2 msk Maizena majsstärkelse 0,5 tsk salt MOS 2 kg mjölig potatis 2 tsk salt 50 g smör 4 dl mellanmjölk 200 g kallrökt lax 1 knippa dill 1 tsk salt SALLAD 3 apelsin 300 g sockerärter, eller sockerbönor 4 selleri, stjälkar 1 pkt ärtskott, (50 g) 0,5 tsk salt
-) Det blev en ärligt len och fyllig vitlökssås som passade alldeles utmärkt till lax. Såsen kommer att passa väldigt bra till andra sorters fisk också och maträtten kan serveras både till vardag och fest
Spenat och pigg citronsås ger laxen mycket smak. Citronsås. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g). Häll såsen i ugnsformen och tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g)
Ugnsbakadlaxfilé (eller ännu hellre – hel sida) är så enkel och tacksam mat. Kräver i stort sett obefintlig ansträngning, går att variera på oändligt många sätt med kryddning, gratinering och såser och så naturligtvis
Häll såsen över citronskivorna i ugnsformen och lägg sedan på laxen. Ugnsbakad lax med citron- och dillsås (4 portioner). 600g laxfilé (i hel bit eller som portionsfiléer, antingen färsk eller fryst och tinad). Skriv ut 600g laxfilé (i hel bit eller som portionsfiléer, antingen färsk eller fryst och tinad)
Sjud upp och tillsätt skal och saft från limen och häll såsen över lax och grönsaker i formen. Lägg sötpotatisskivor och purjolöksstrimlor i en ugnsfast form och lägg laxfiléerna över
Servera med kokt potatis och en kall sås på creme fraiche med lite mynta samt riven lime och citron. Lägg laxfilén i en ugnsfast form, bred ut griljeringen på hela laxsidan och strö över lite extra ströbröd
Servera tillsammans med aioli om du som jag vill ha en sås till. Jag har tänkt väldigt mycket på detta och så när jag var sugen på att skapa ett recet med laxfiléerna jag hade i frysen ville jag göra en så enkelt och god vardagsmiddag jag bara kunde