-) Fast inte en massa sås, det behövs inte när man har en krämig gratäng. Här på landet är det extra bra med mat som lagas i ugnen den här tiden på året
Trattkantarellsås. Fick torkade trattisar i höstas, som jag bara använt till en soppa tidigare. Lägg svamp och gelé i såsen och smaka av med salt och peppar
Smaka av med kryddor, messmör och balsamico, red om du vill ha en tjockare sås i grytan. 5-6 hg grytbitar av älg eller det du har2 dl torkade trattisar eller 1 liter färska champinjoner1 stor lök eller 8-10 små steklökar. 2 dl torkade trattisar
Såsen gör du så här. Min egna twist var helt enkelt att byta ut Luzettes karl johan och getost mot trattisar och feta, för jag hade chèvre chaud som förrätt
Perfekt att ha i vinter till såser, gratänger och omeletter. Jag visste inte vad jag skulle laga till middag ikväll men kände att trattisarna i skålen på bänken måste vara med på något sätt