Sås till varmrökt lax recept

0 Spara
Sommarns sås är här!

Sommarns sås är här!

Jag föll för såsen/dippen som jag först smakade på Kalles studentdag men nu hade den blivit ännu bättre eftersom den hade stått och gottat till sig och de hade lagt i den överblivna varmrökta laxen i såsen
12 Spara
Laxmousse

Laxmousse

Stjälp upp och garnera laxmoussen med lite färska örter eller rom vid servering. Klä en enliters brödform med plastfolie
10 Spara
Matsedel vecka 1

Matsedel vecka 1

Jamen, vad bra, för då tänkte jag stå till tjänst med en snabblagad gräslökssås som förvandlar den där laxbiten till en alldeles ypperligt god tisdagsmiddag
9 Spara
Tömning på kolhydrater

Tömning på kolhydrater

Kyckling med grönsaker som morot, gurka, sallad, tomat och paprika samt avokado, fetaost, pumpakärnor och en kall sås gjord på kesella, naturell yoghurt, gurka och vitlök Mellanmål på eftermiddagen
3 Spara
Skaldjurspasta med Saffran och Apelsin

Skaldjurspasta med Saffran och Apelsin

Skaldjuren kan bytas ut mot lax eller kyckling. ) och dels i matlagning (kolla gärna in mina tidigare recept på Tunnbrödsrulle med varmrökt lax, kräftstjärtar och saffranskeso   och Apelsin- och saffransmakande bulgursallad med varmrökt lax ) Den här pastan känns lite lyxig och festig sådär med dess ingredienser men är ju så oerhört enkel och nsabb att laga och jag tycker nog att den funkar perfa även som vardagsrätt såhär mitt i veckan (fast jag brukar käka den till helgen)
2 Spara
Hjortronsås

Hjortronsås

till middag blev det varmrökt lax med Hjortronsås. Ställ såsen svalt till servering. På Laxen hade jag bara salt, vitpeppar och rosépeppar
1 Spara
Veckoplanering

Veckoplanering

Löksås till stekt fläsk. Min lax paj med Romsås. Stekt fläsk med löksås. Rör då i den finhackade dillen och servera blomkålsstuvningen till stekt lax
1 Spara
Onsdag 10 mars

Onsdag 10 mars

Kallrökt laxpasta4 port1 st rödlök, finhackad1,5 dl matlagningsvin/torrt vittvin3 dl grädde1 fiskbuljongtärning500 g kallrökt eller varmrökt laxfilé2 dl hackad dill400 gr pasta1 citronolivoljasalt och pepparFräs rödlöken i oljan på medelvärme utan att det tar färg ca 5 min
Sökförslag och sidor