Bred ett lager med philadelphiaost smaksatt med vitlök och örter på skinkan. Lägg fyra skivor parmaskinka på plastfolie, typ en på tvären, två på längden och sedan en på tvären igen
Idag har vi hunnit med att skjutsa Max till tandläkaren och sen till skolan. Sen drog vi en repa på Coop, Love och jag, och köpte nybakade ostfrallor som åts med ost, skinka och en kopp kaffe
Nu är mina flaskor D’Elidas helt slut vilket inte hör till vanligheten och jag har inte kommit ihåg att beställa hem fler i tid så jag använde sweet chilisåstill detta recept
Täck botten med ett lager tunna zucchiniskivor, ovanpå det ett lager tunna lökskivor (ringar), på det ett lager strimlad skinka, sedan ett lager riven prästost, ett till lager zucchini, osv
Till detta serverades potatis- och jordärtskocksgratäng, små grönsaksknyten samt rödvinssås (som dock inte hade hunnit komma på tallriken vid fototagning)
Tips nummer fyra är att göra en riktigt god tomatsås som du antingen serverar som den är till ris eller pasta med skivad skinka vid sidan om eller så tar du i tärnad skinka i såsen
Såsen. Gott att servera pizzasallad till. Förbered under tiden såsen genom att hacka tomaten och genom att koka upp den ihop med en buljongtärning, oregano, tomatpuré, ketchup och lite vatten
Om man späder med lite mer vätska till en sås är röran även supergod till pasta. Rör ned lättcréme fraiche, philadelphiaost, mango chutney och sweet chilisås
Bryn sedan i en gryta med smör och slå sedan på resten av ingredienserna och koka ihop till en sås. Sedan måste man ju såklart ha en god och mättande sås, jag gjorde en grönpepparsås som ligger mig väldigt varmt om hjärtat
Smält smöret tillbechamelsåsen i en stor kastrull. Jag gillar lasagne och tycker det är en himla smidig rätt där du har allting i ett så att säga, men var lite less på den vanliga klassiska som jag bygger på köttfärssås