Tärna skinkan i 1x3 cm stora bitar, lägg ner den i stekpannan. Lägg ner ärtor och rör runt, stek ytterligare 1 minut och häll sedan. Låt såsen sjuda på medelvärme i cirka 5 minuter. Spara cirka 1 dl pastavatten som du tillsätter i såsen för att låta stärkelsen ge såsen en fin. Vänd ner pastan och låt pastan tillagas klart i såsen, cirka 1 minut. 200 g gröna ärtor (frysta). 500 g kokt skinka på bit
1200 g gröna ärtor (frysta). 1500 g kokt skinka på bit. 1400 g spaghetti 200 g gröna ärtor (frysta) 75 g parmesan, finriven 500 g kokt skinka på bit 2 dl vispgrädde 25 g smör 1 krm svartpeppar 1 krm salt 1 dl vatten från pastakoketSmält smöret i en stekpanna. Tärna skinkan i 1x3 cm stora bitar, lägg ner den i stekpannan och stek ca 2 minuter. Lägg ner frysta gröna ärtor och rör runt, stek ytterligare 1 minut och häll sedan på vispgrädde. Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 5 min. Spara ca 1 dl pastavatten som du tillsätter i såsen för att låta stärkelsen ge såsen en fin krämighet. Vänd ner pastan och låt pastan tillagas klart i såsen, ca 1 minut
Vänd ner pastan i såsen och låt tillagas sista minuten tillsammans. 400 g spagetti200 g frysta gröna ärtor75 g finriven parmesan500 g kokt skinka på bit2 dl matlagningsgrädde (ska vara visp)25 g smör1 krm svartpeppar1 krm salt1 dl vatten från pastakoketSmält smöret i stekpannan och tärna skinkan i bitar och lägg ner den i stekpannan och stek i 2 minuter. Lägg ner de frysta ärtorna och rör runt och stek ytterligare 1 minut och häll sedan på grädden. Låt det koka upp krydda och låt såsen sjuda i 5 minuter. Spara 1 dl av pastavattnet som du tillsätter såsen som ger en fin krämighet. 200 g frysta gröna ärtor. 500 g kokt skinka på bit
Ät med potatis och kokta ärtor – om man inte vill göra rätten mer medelhavsinspirerad. - Det här var gott, sa hon – tog en tugga och fortsatte med att berömma crème fraiche-såsen,
Vad sägs om överkokt pasta av dålig kvalitet med stabbig béchamelsås, i vilken det simmar runt lök och några ynkliga bitar bacon - eller, ve och fasa, skinka