Sås sherry messmör recept

Det hänger på såsen

Det hänger på såsen

grädde, grönsaksbuljong, messmör, rönnbärsgelé, sås, sherry, trattkantareller . - lite sherry i skadar inte, likaså en tsk rönnbärsgelé (eller två), ibland kan jag även slå i en en gnutta messmör,
Älgfärsbiffar med mandelpotatis

Älgfärsbiffar med mandelpotatis

Sås. Häll i fond, sherry och grädde och låt allt koka upp under omrörning. Tillsätt övriga ingredienser och låt såsen långsamt koka ner till önskad konsistens
Stekt reninnerfilé med sherrysås

Stekt reninnerfilé med sherrysås

Smaka av med messmör, salt och peppar. Sherrysås. Blanda sherry, vatten, fond och grädde i en kastrull. Tillsätt mörk redning och låt såsen sjuda i 3 minuter. 1 dl sherry. 2 msk messmör
Älgfärsbiffar med gräddsås

Älgfärsbiffar med gräddsås

Häll i fond, sherry och grädde och låt allt koka upp under omrörning. Min syster Anna och hennes kille Johan var på genomresa idag mot fjällen så jag gjorde lite lunch åt oss och jag fick ett paket med älgfärs av min arbetskamrat Micke igår så det fick bli älgfärsbiffar med gräddsås
Helstekt rådjurssadel

Helstekt rådjurssadel

Smaka av såsen med salt, vitpeppar, gelé och starkvin samt eventuellt lite messmör om du gillar det. Smält smör i en såskastrull och tillsätt mjölet
Krämig svampgryta med rostad blomkål

Krämig svampgryta med rostad blomkål

Smaka av såsen med kryddor, ev sherry, messmör och gelé. sherry och messmör, om man vill. 1. Sätt ugnen på 250 grader vanlig värme, 225 grader om du kör på varmluft
Stekt reninnerfilé med sherrysås

Stekt reninnerfilé med sherrysås

Smaka av med messmör, salt och peppar. Sherrysås. Blanda sherry, vatten, fond och grädde i en kastrull. Tillsätt mörk redning och låt såsen sjuda i 3 minuter. 1 dl sherry. 2 msk messmör

Stekt reninnerfilé med sherrysås

Smaka av med messmör, salt och peppar. Sherrysås. Blanda sherry, vatten, fond och grädde i en kastrull. Tillsätt mörk redning och låt såsen sjuda i 3 minuter

Stekt reninnerfilé med sherrysås

Smaka av med messmör, salt och peppar.  Sherrysås. Blanda sherry, vatten, fond och grädde i en kastrull. Tillsätt mörk redning och låt såsen sjuda i 3 minuter. 1 dl torr sherry. 2 msk messmör

Citrusfeber

Ett annat sätt att ta vara på apelsinsmaken är att koka en sås som passar till t ex anka eller kyckling

Ren-, hjort- eller rådjurssadel

Sås. Tillsätt grädden och smaka av såsen med något av det föreslagna. vinbärsgelé, messmör, 2-3 msk sherry, madeira eller portvin