Sås portvin vitpeppar recept

Kycklingklubbor med gorgonzola och portvin

Kycklingklubbor med gorgonzola och portvin

Red av såsen med maizena och servera gärna med hasselbackspotatis till. Vitpeppar. Värm upp vattnet, grädden och portvinet med buljongtärningarna och krydda och smaka av
Champinjonsås med portvin

Champinjonsås med portvin

salt, vitpeppar. Såsen går bra att göra helt färdig i förväg så du kan förbereda dagarna innan. Tillsätt portvin, låt vätskan koka in
Stuvade Murklor

Stuvade Murklor

Till en murkelsås tar jag mer grädde, lite mjölk och buljong. Portvin, Madeira eller vitt vin passar också mycket bra till murklor
Kalkonfilé i portvinssås

Kalkonfilé i portvinssås

örtsalt, vitpeppar. Här gratinerar vi det i en läcker portvinssås. Rör ut maizenan med litet vatten och blanda ned den i såsen
Örtdoftande älgstek

Örtdoftande älgstek

Såsen går bra att förbereda dagarna innan. Tillsätt portvin, låt vätskan koka in. salt, vitpeppar. Smaka av med salt, peppar och kanske en skvätt portvin
Långkok på högrev

Långkok på högrev

Tillsätt portvinet och reducera såsen till hälften. Även ett rött,sydfranskt vin från Crozes Hermitage där vi även hittar smaker som hallon,vitpeppar,rosmarin och lagerblad
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

Rör ihop maizena och lite madeira eller portvin kallt i ett glas och tillsätt det under omrörning för att reda apelsinsåsen
Anka

Anka

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port Ugnsstekt Hel Anka 1 st Anka (ca 2 kg) 1 1/2 tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar Ugnsrostade Rotsaker 300 g potatis 300 g Palsternacka 300 g Morot 1 tsk salt 2 st Apelsiner Färsk timjan Sås steksky Apelsinsaft (från de ugnsstekta) 2 msk smör 2 msk vetemöl 4 dl vatten 2 msk Konc kycklingfond. Ingredienser, 4 port Kalorier Sås 2 msk Smör Sök 2 msk Vetemjöl Sök 1 dl Äppelcider Sök 3 dl Vatten Sök 1 msk Kalvfond Sök Salt Sök Peppar Sök Ankbröst 4 st Ankbröst Sök Timjan Sök Salt Sök Peppar Sök. Ingredienser, 4 port Kalorier 600 g Ankbröst Sök 1 tsk Salt Sök Smör Sök Grönpepparsås 2 msk Grönpeppar Sök 2 dl Grädde Sök 2 msk Kalvfond Sök 1 tsk Senap Sök 1 tsk Soja Sök 1 msk Konjak Sök. Ingredienser, 2 port Kalorier 300 g Ankbröst Sök 2 msk Lök Sök 1 tsk Vitpeppar Sök 2 st Lagerblad Sök 1 msk Tomatpuré Sök 1 st Buljongtärning Sök 1 dl Vatten Sök 1 dl Rödvin Sök 1 msk Balsamico Sök Maizena Sök Vatten Sök Salt Sök Olja Sök. Ingredienser, 1 port Kalorier Portvinssås 1 st Rödvin Sök 1 st Portvin Sök 5 st Lökar Sök 2 st Buljongtärningar Sök 2 st Socker Sök Smör Sök Anka 2 st Ankbröst Sök 3 st Salt Sök 3 st Peppar Sök Sellerimousse 2 st Rotselleri Sök 4 st Potatisar Sök 5 dl Grädde Sök Smör Sök Salt Sök Peppar Sök. Ingredienser, 4 port Kalorier Anka 2 st Ankbröst Sök Salt Sök Peppar Sök Vårlök Sök Majonnäs Sök Majonnäs Sök Vårlök Sök Chilisås Sök Bao-bröd Sök
Grönkål i potatis

Grönkål i potatis

Köttet försteks och körs klart i ugnen, såsen görs klar att värma och potatisen väntar på gratinering
Lite av en söndagsmiddag.

Lite av en söndagsmiddag.

Traditionella tillbehör, ansjovis (eller sardeller), citron och kapris, sockerstekta potatisar tillsammans med en sås som gick utan på allting - där har ni en söndagsmiddag till kommande helg
Confiterad äggula & Portvinsbräserad kycklingfilé

Confiterad äggula & Portvinsbräserad kycklingfilé

Vispa i smöret till en simmig sås. Vitpeppar. Smaka av med salt och vitpeppar. Portvinsbräserad kycklingfilé 11 propoints. 1 krm vitpeppar. 5 dl portvin (räknas ej). Krydda med vitpeppar och stryk ut cirka 1 tsk senap på varje schnitzel. Portvinsbräserad kycklingfilé 11 propoints. 4 st kycklingfiléer á 150 gram 1 krm vitpeppar. 5 dl portvin (räknas ej)

Mormors köttbullar

Smaka av såsen med peppar och kanske mer buljong. Jag brukar diska ur stekpannan mellan varven, men efter att de sista köttbullarna stekts häller jag på sherry, portvin eller liknande (du kan även ta lite rödvin om du har det i stället) och fylla på med en god buljong och grädde
Halstrad röding med kantarellpotatis

Halstrad röding med kantarellpotatis

4 Potatispuré 1 kg mandelpotatis 2 dl mjölk 2 msk smör 1 msk strösocker 2 msk olivolja salt och vitpeppar 1 l kantareller 2 schalottenlökar 1 msk smör till stekning 2 kvistar bladpersilja Sås 1 dl portvin 1 dl rödvin 1/2 dl strösocker 1 tsk maizena majsstärkelse Fisk 600 g rödingfilé olivolja till stekning Spenat 200 g spenat olivolja till stekning 2 vitlöksklyftor svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Knaperstekt fläskstek med rödkålssallad

Knaperstekt fläskstek med rödkålssallad

Sås. Tillsätt buljong och portvin. Smaka av med kanel, nejlikor, salt, vitpeppar och socker. portvin. Vispa ihop rapsolja, körsbärsvinäger, apelsinjuice och vitpeppar