Red av såsen med maizena och servera gärna med hasselbackspotatis till. Vitpeppar. Värm upp vattnet, grädden och portvinet med buljongtärningarna och krydda och smaka av
Såsen går bra att förbereda dagarna innan. Tillsätt portvin, låt vätskan koka in. salt, vitpeppar. Smaka av med salt, peppar och kanske en skvätt portvin
Tillsätt portvinet och reducera såsen till hälften. Även ett rött,sydfranskt vin från Crozes Hermitage där vi även hittar smaker som hallon,vitpeppar,rosmarin och lagerblad
Traditionella tillbehör, ansjovis (eller sardeller), citron och kapris, sockerstekta potatisar tillsammans med en sås som gick utan på allting - där har ni en söndagsmiddag till kommande helg
Vispa i smöret till en simmig sås. Vitpeppar. Smaka av med salt och vitpeppar. Portvinsbräserad kycklingfilé 11 propoints. 1 krm vitpeppar. 5 dl portvin (räknas ej). Krydda med vitpeppar och stryk ut cirka 1 tsk senap på varje schnitzel. Portvinsbräserad kycklingfilé 11 propoints. 4 st kycklingfiléer á 150 gram 1 krm vitpeppar. 5 dl portvin (räknas ej)
Smaka av såsen med peppar och kanske mer buljong. Jag brukar diska ur stekpannan mellan varven, men efter att de sista köttbullarna stekts häller jag på sherry, portvin eller liknande (du kan även ta lite rödvin om du har det i stället) och fylla på med en god buljong och grädde
Sås. Tillsätt buljong och portvin. Smaka av med kanel, nejlikor, salt, vitpeppar och socker. portvin. Vispa ihop rapsolja, körsbärsvinäger, apelsinjuice och vitpeppar