Lägg karrèn i en tät påse och häll över ca 1½ dl portvin och 1 msk svartpeppar samt 1 finhackad vitlöks klyfta och låt det marineras i 1 dygn. Bryn karrén så den får fin färg och lägg över i en ungsform och häll på lite av fonden,portvinet och vattnet och låt steka på ca 150- grader i ca 1 1/2 timme och ös lite då och då, täck med aluminiumfolie sista timmen och tillsätt mer portvin och vatten samt fond så du har en bra grund till såsen. 3 dl portvin. 1 vitlöksklyfta
Red av såsen med maizena och servera gärna med hasselbackspotatis till. Värm upp vattnet, grädden och portvinet med buljongtärningarna och krydda och smaka av
Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken, fräs i smör i en tjockbottnad kastrull. Mixa med stavmixer och sila, smaka av med salt och peppar samt lite vitt portvin
Skall man göra en portvinssås istället, välj, Ruby, LBV eller en Allesverlorgen Fine Old Vintage. Rör om och tillsätt sedan balsamvinäger, kalvfond, portvin och vatten
Såsen. Klyfta löken och och vitlöken. Sila ner skyn i en kastrull, det ska vara mycket sås. 1,5 dl svartvinbärssaft outspädd, eller 3 dl madeira eller portvin. 2 stora vitlöksklyftor. all sky, ska bli minst 8 dl sås, den är så god. Häll i grädde ca 3 dl och i med mjölet så såsen tjocknar. 1,5 dl svartvinbärssaft outspädd, eller 3 dl madeira eller portvin. 2 stora vitlöksklyftor
Rör ner spenat, kyckling, peppar och parmesan i såsen och koka upp och dra åt sidan. Rör ner soltorkade tomater, timjan, köttbuljong, portvin, grädde och mjölk
Tillsammans med honungen och vitlöken blir såsen precis lagom stark och söt. Smeta in lammet i en kräm av honung/vitlök/sojaLaga i 90 grader tills knappt 60 grader (otroligt mört)Använd skyn som bas för såsen men tillsätt grädde och lite portvin och koka/reducera en bra stund
Blanda samman mozzarella, basilika, pinjekärnor, soltorkade tomater och vitlök till täcket. Låt såsen sjuda några minuter och smaka av med soja, portvin och peppar