Blanda ihop, portvin, balsamvinäger, olja, vatten, krossad vitlök och timjan. När köttet lossnar från benen så är den klar, tillsätt 1 tsk svartavinbärsgele och grädden red såsen med mjöl, låt den koka upp, klart. 2 dl portvin
Smaka av såsen med salt och peppar. Lägg över ruladerna i en traktörpanna och tillsätt portvinet. Servera skinkruladerna med sås, kokt potatis, vinbärsgelé och haricots verts
Kalv, svamp, portvin - klart det blir gott. 10-12 2 kg kalvstek (benfri) 2 tsk salt 2 krm peppar 2 små röda lökar smör till stekning 100g torkad svart trumpetsvamp 800 g kalvfärs steksnöre 6 dl vatten inkluderat avsilat svampvatten 5 msk konc kalvfond 4 msk portvin 4 msk majsstärkelse röd vinbärsgelé Gör så här Sätt ugnen på 200°C. Häll aningens sås (1/2 dl) i botten, lägg på folie och värm i ugn innan servering, Vi serverade med helstekt kulpotatis, lite svarvinbärsgelé, sockerärtor och citronettemarinerad sparris. 4 msk portvin
Låt såsen koka några minuter och avsmaka med kryddor och portvinet. Tillsätt mjöl och paprika under omrörning och avred sedan såsen med spaded från champinjonerna och vispgrädde
Koka ihop alla ingredienser till såsen, låt sjuda ner till ett koncentrat, mindre än hälften. portvin. Servera blodpuddingen tillsammans med äppelpurén, såsen, bacon, vitkål, potatis & lökringarna samt de inkokta fikonen
Smaka av såsen med salt och peppar. Lägg över ruladerna i en traktörpanna och tillsätt portvinet. Servera skinkruladerna med sås, kokt potatis, vinbärsgelé och haricots verts