Sås portvin vinbärsgele recept

Älgstek

Älgstek

Den serverades med potatisgratäng,gräddsås av skyn, äppelmos och vinbärsgelé. Rör om och låt såsen koka ihop en stund
Portvinsmarinerade revben

Portvinsmarinerade revben

Blanda ihop, portvin, balsamvinäger, olja, vatten, krossad vitlök och timjan. När köttet lossnar från benen så är den klar, tillsätt 1 tsk svartavinbärsgele och grädden red såsen med mjöl, låt den koka upp, klart. 2 dl portvin
Fläskfilé med svartpepparsås

Fläskfilé med svartpepparsås

Tillsätt rödvin, portvin och peppar. Fräs schalottenlöken till såsen i smöret i en kastrull. Red såsen med majsstärkelse utrörd i kallt vatten
Skinkrulader med katrinplommon

Skinkrulader med katrinplommon

Smaka av såsen med salt och peppar. Lägg över ruladerna i en traktörpanna och tillsätt portvinet. Servera skinkruladerna med sås, kokt potatis, vinbärsgelé och haricots verts

God sås till kött

Tillsätt grädde, portvin samt gelén efter smak. 2-3 msk portvin. Finhacka löken och champinjonerna. Bryn löken gyllene i en tjockbottnad kastrull

Blåbär Split

Rör ut maizenan i vattnet och rör ned redningen i såsen. Blanda blåbär, rivet citronskal, vinbärsgelé och portvin i en kastrull

Färspaté med cumberlandsås

Såsen. Cumberlandsås. 2 msk portvin eller söt sherry. Klä en limpform av aluminium invändigt med baconskivor

Kotlett med cumberlandsås

Blanda portvin och maizena i en skål. Koka upp under omrörning tills såsen tjocknar. Häll såsen ovanpå kotletterna

Kantarellfärserad kalvrulle

Kalv, svamp, portvin - klart det blir gott. 10-12 2 kg kalvstek (benfri) 2 tsk salt 2 krm peppar 2 små röda lökar smör till stekning 100g torkad svart trumpetsvamp 800 g kalvfärs steksnöre 6 dl vatten inkluderat avsilat svampvatten 5 msk konc kalvfond 4 msk portvin 4 msk majsstärkelse röd vinbärsgelé Gör så här Sätt ugnen på 200°C. Häll aningens sås (1/2 dl) i botten, lägg på folie och värm i ugn innan servering, Vi serverade med helstekt kulpotatis, lite svarvinbärsgelé, sockerärtor och citronettemarinerad sparris. 4 msk portvin

Blodpudding Deluxe

Koka ihop alla ingredienser till såsen, låt sjuda ner till ett koncentrat, mindre än hälften. portvin. Servera blodpuddingen tillsammans med äppelpurén, såsen, bacon, vitkål, potatis & lökringarna samt de inkokta fikonen

Ren-, hjort- eller rådjurssadel

Sås. Tillsätt grädden och smaka av såsen med något av det föreslagna. vinbärsgelé, messmör, 2-3 msk sherry, madeira eller portvin

Fläskfilé med svartpepparsås

Tillsätt rödvin, portvin och peppar.  Fräs schalottenlöken till såsen i smöret i en kastrull. Red såsen med majsstärkelse utrörd i kallt vatten

Skinkrulader med katrinplommon

Smaka av såsen med salt och peppar. Lägg över ruladerna i en traktörpanna och tillsätt portvinet. Servera skinkruladerna med sås, kokt potatis, vinbärsgelé och haricots verts