Sås portvin senap recept

Fläskfilé i läcker sås

Fläskfilé i läcker sås

Strö över mjölet, häll i grädde, crème fraiche och senap. Låt såsen koka ett par minuter, ställ pannan åt sidan
LCHF- Lövbiff med rostade grönsaker och god sås.

LCHF- Lövbiff med rostade grönsaker och god sås.

Servera kött med grönsaker, sås och sallad. Sås. Koka upp 3,5 dl av portvinet i en kastrull, tillsätt buljongtärning och koka ner till hälften. 1 msk senap. Kött 500 g lövbiff, 4 stora bitar 4 krm malen svartpeppar ca 200 g ädelost 3 dl vispgrädde Grönsaker 250 g aubergine (en liten) 1 knippa gul lök 200 g blomkål (en halv stor) 1 gul / grön paprika 10 coctailtomater 4 msk olivolja 2 tsk grovsalt Sås 4 dl sherry 2 mörk oxbuljong tärningar 7 dl creme fraige 1 klick smör Sallad 1 romansalladshuvud 12 små rädisor ½ rödlök Gräslök Dressing 2 msk olivolja 1 msk vitvinsvinäger 1 msk senap 2 krm salladskrydda
Lördag igen och godaste såsen!

Lördag igen och godaste såsen!

Smaka av såsen med portvin (ev. Fyll på med fond, senap, en pressad vitlöksklyfta, grönpeppar, dragon, grädde och creme fraiche
Helstekt entrecôte med portvinssås

Helstekt entrecôte med portvinssås

Krossa senapsfröna i en mortel. Servera steken med sås, sallad, ugnsrostad mandelpotatis och morötter. Tillsätt portvin, fond och vatten
Anka

Anka

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port Ugnsstekt Hel Anka 1 st Anka (ca 2 kg) 1 1/2 tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar Ugnsrostade Rotsaker 300 g potatis 300 g Palsternacka 300 g Morot 1 tsk salt 2 st Apelsiner Färsk timjan Sås steksky Apelsinsaft (från de ugnsstekta) 2 msk smör 2 msk vetemöl 4 dl vatten 2 msk Konc kycklingfond. Ingredienser, 4 port Kalorier Sås 2 msk Smör Sök 2 msk Vetemjöl Sök 1 dl Äppelcider Sök 3 dl Vatten Sök 1 msk Kalvfond Sök Salt Sök Peppar Sök Ankbröst 4 st Ankbröst Sök Timjan Sök Salt Sök Peppar Sök. Ingredienser, 4 port Kalorier 600 g Ankbröst Sök 1 tsk Salt Sök Smör Sök Grönpepparsås 2 msk Grönpeppar Sök 2 dl Grädde Sök 2 msk Kalvfond Sök 1 tsk Senap Sök 1 tsk Soja Sök 1 msk Konjak Sök. Ingredienser, 1 port Kalorier Portvinssås 1 st Rödvin Sök 1 st Portvin Sök 5 st Lökar Sök 2 st Buljongtärningar Sök 2 st Socker Sök Smör Sök Anka 2 st Ankbröst Sök 3 st Salt Sök 3 st Peppar Sök Sellerimousse 2 st Rotselleri Sök 4 st Potatisar Sök 5 dl Grädde Sök Smör Sök Salt Sök Peppar Sök. Ingredienser, 4 port Kalorier Anka 2 st Ankbröst Sök Salt Sök Peppar Sök Vårlök Sök Majonnäs Sök Majonnäs Sök Vårlök Sök Chilisås Sök Bao-bröd Sök
Dagens recept: Marinerade kalla ägg

Dagens recept: Marinerade kalla ägg

Eller blanda hårdkokta hackade ägg i en vegetarisk sås till pasta eller ris. Du kan hacka äggen och strö över en sallad, du kan servera skivade kalla hårdkokta ägg med grönsaker, du kan strö hackat ägg i en soppa, du kan blanda hackade hårdkokta ägg i senap och gräddfil och ha som smörgåspålägg
Confiterad äggula & Portvinsbräserad kycklingfilé

Confiterad äggula & Portvinsbräserad kycklingfilé

Vispa i smöret till en simmig sås. Portvinsbräserad kycklingfilé 11 propoints. 4 tsk ljus senap. 5 dl portvin (räknas ej). Krydda med vitpeppar och stryk ut cirka 1 tsk senap på varje schnitzel. Portvinsbräserad kycklingfilé 11 propoints. 4 tsk ljus senap. 5 dl portvin (räknas ej)
Sensommarsymfoni på svensk rapsgris - med bondböna, rotselleri och grönt äpple

Sensommarsymfoni på svensk rapsgris - med bondböna, rotselleri och grönt äpple

Tänkte använda alla delar så jag gjorde en Majjoliknande sås på rapsolja och smält grisfett, gött. Använde både fläsksida, filet och karré, fileten blev en pastramivariant stekt i kryddblandning på bla svart chili och senapsfrö, karrén gjorde jag till en rulle porcetta style med trattkantarell och myskmadra och fläsksidan fick gå länge i ugn och glacerades i min klassiska glace
Hemma hos: Sara

Hemma hos: Sara

Blanda ihop senapssåsen och klicka över salladen. Ställ gärna fram den resterande såsen också - sås kan man aldrig ha för mycket av
Tips till nyårsmenyn

Tips till nyårsmenyn

som passar utmärkt som förrätt till förra årets huvudrätt, anka med apelsinsås. Rör samman äggula, senap, och rapsolja
Toast Skagen & Parmalindad oxfilé

Toast Skagen & Parmalindad oxfilé

Tyckte kanske att såsen var lite väl salt och föredrar att söta sås med gelé och portvin jämfört med socker
Ankbröst och ett gott rött vin.

Ankbröst och ett gott rött vin.

Vad säger ni om anka, med en riktigt god sås på bl. Blanka till sist av såsen med en klick smör.  Ankbröst och granatäppelsås   2 port2 stycken ankbröstfiléerSalta och peppra köttet och stek dom sedan i en het panna, men sänk värmen på plattan till medelvärme. Sås2 granatäpplen2 apelsiner1 dl svartvinbärsgelé1 dl portvin2 msk fransk senapsalt och pepparmaizenaredningsmörDela äpplena och slå ner fröna i en sil som du har över en gryta. Pressa apelsinerna och slå ner juicen i grytan tillsammans med gelé, senap och vin, låt det sjuda 10 minuter. För de av er som är lika tossiga i sås som vi är så vill vi bara påpeka att receptet är dubblat redan och verkligen är anpassat för just 2 såsälskare och inte för de som stänker tre doppar på tallriken runt köttet. / Anki och Håkan Ankbröst och granatäppelsås 2 port