Servera kött med grönsaker, sås och sallad. Sås. Koka upp 3,5 dl av portvinet i en kastrull, tillsätt buljongtärning och koka ner till hälften. 1 msk senap
Servera kött med grönsaker, sås och sallad. Sås. Koka upp 3,5 dl av portvinet i en kastrull, tillsätt buljongtärning och koka ner till hälften. 1 msk senap. Kött 500 g lövbiff, 4 stora bitar 4 krm malen svartpeppar ca 200 g ädelost 3 dl vispgrädde Grönsaker 250 g aubergine (en liten) 1 knippa gul lök 200 g blomkål (en halv stor) 1 gul / grön paprika 10 coctailtomater 4 msk olivolja 2 tsk grovsalt Sås 4 dl sherry 2 mörk oxbuljong tärningar 7 dl creme fraige 1 klick smör Sallad 1 romansalladshuvud 12 små rädisor ½ rödlök Gräslök Dressing 2 msk olivolja 1 msk vitvinsvinäger 1 msk senap 2 krm salladskrydda
Eller blanda hårdkokta hackade ägg i en vegetarisk sås till pasta eller ris. Du kan hacka äggen och strö över en sallad, du kan servera skivade kalla hårdkokta ägg med grönsaker, du kan strö hackat ägg i en soppa, du kan blanda hackade hårdkokta ägg i senap och gräddfil och ha som smörgåspålägg
Senap, vinäger och olivolja vispades till det var en jämn och tjock vätska. En fransk potatissallad med en touch av frukt, i detta fall nektarin samt en klassisk BBQ-sås skulle komma till
Häll i ett par msk kaffemarinad, senap, steksky och smaka av med salt. Spara lite marinad till såsen. Koka upp portvinet med buljongtärningen så att den löser sig, häll i crème fraiche och koka ytterligare ett par minuter
Tänkte använda alla delar så jag gjorde en Majjoliknande sås på rapsolja och smält grisfett, gött. Använde både fläsksida, filet och karré, fileten blev en pastramivariant stekt i kryddblandning på bla svart chili och senapsfrö, karrén gjorde jag till en rulle porcetta style med trattkantarell och myskmadra och fläsksidan fick gå länge i ugn och glacerades i min klassiska glace
Vad säger ni om anka, med en riktigt god sås på bl. Blanka till sist av såsen med en klick smör. Ankbröst och granatäppelsås 2 port2 stycken ankbröstfiléerSalta och peppra köttet och stek dom sedan i en het panna, men sänk värmen på plattan till medelvärme. Sås2 granatäpplen2 apelsiner1 dl svartvinbärsgelé1 dl portvin2 msk fransk senapsalt och pepparmaizenaredningsmörDela äpplena och slå ner fröna i en sil som du har över en gryta. Pressa apelsinerna och slå ner juicen i grytan tillsammans med gelé, senap och vin, låt det sjuda 10 minuter. För de av er som är lika tossiga i sås som vi är så vill vi bara påpeka att receptet är dubblat redan och verkligen är anpassat för just 2 såsälskare och inte för de som stänker tre doppar på tallriken runt köttet. / Anki och Håkan Ankbröst och granatäppelsås 2 port