Sås portvin schalottenlök recept

Fläskfilé i läcker sås

Fläskfilé i läcker sås

Låt såsen koka ett par minuter, ställ pannan åt sidan. Lägg över köttet i såsen. Smula ner 3/4 delar av ädelosten och smaka av med portvinet. 4 schalottenlökar. ½ - 1 dl portvin
Ankbröst med "världens skitgodaste sås"

Ankbröst med "världens skitgodaste sås"

Häll i en halv flaska portvin, koka återigen ner till omkring tre deciliter. Lägg i ett halvdussin hackade schalottenlökar i det karamelliserade sockret, rör om medan lökarna fräser i sockret i cirka en minut
Champinjonsås med portvin

Champinjonsås med portvin

Såsen går bra att göra helt färdig i förväg så du kan förbereda dagarna innan. Tillsätt portvin, låt vätskan koka in

Karljohansvampsås med vitt portvin

Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken, fräs i smör i en tjockbottnad kastrull. Mixa med stavmixer och sila, smaka av med salt och peppar samt lite vitt portvin
Anka med apelsinsås och potatisrosor

Anka med apelsinsås och potatisrosor

Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka med apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Kockduell april 2014

Kockduell april 2014

Smörstekt torskrygg med morotspuré, söta brödkrutonger och syrlig smörsås. Häll på sherry/portvin när all vätska dunstat
En bra trerätters nyårsmiddag

En bra trerätters nyårsmiddag

Helgrillade hjortracks med smörkokta lökar, kräm på potatis och jordärtskocka samt en portvinssås. Hetta upp såsen i en kastrull
Ankbröst med

Ankbröst med

Världens skitgodaste såsStäll en halvstor kastrull på het platta. Häll i en halv flaska portvin, koka återigen ner till omkring tre deciliter
Örtdoftande älgstek

Örtdoftande älgstek

Såsen går bra att förbereda dagarna innan. Tillsätt portvin, låt vätskan koka in. schalottenlökar, finhackade
Hjortytterfilé serverad med potatispuré

Hjortytterfilé serverad med potatispuré

PortvinsreduktionSkär sidfläsket i mindre tärningar. schalottenlök, skalad. ServeringMontera allting enligt eget önskemål, det ska vara relativt lite portvinsreduktion och jordärtskocksskum i förhållande till hjortfilén och potatispurén