Låt såsen koka ett par minuter, ställ pannan åt sidan. Lägg över köttet i såsen. Smula ner 3/4 delar av ädelosten och smaka av med portvinet. 4 schalottenlökar. ½ - 1 dl portvin
Häll i en halv flaska portvin, koka återigen ner till omkring tre deciliter. Lägg i ett halvdussin hackade schalottenlökar i det karamelliserade sockret, rör om medan lökarna fräser i sockret i cirka en minut
Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken, fräs i smör i en tjockbottnad kastrull. Mixa med stavmixer och sila, smaka av med salt och peppar samt lite vitt portvin
Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka med apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Portvinsås. Skala och finhacka löken till såsen. Tillsätt vinäger, portvin, vin, fond & vatten. Arrangera köttet med rotsellerin, portvinssåsen och brysselkålen på tallrikar
PortvinsreduktionSkär sidfläsket i mindre tärningar. schalottenlök, skalad. ServeringMontera allting enligt eget önskemål, det ska vara relativt lite portvinsreduktion och jordärtskocksskum i förhållande till hjortfilén och potatispurén