Sås portvin och peppar recept

Enkel gryta med nötkött och portvin

Enkel gryta med nötkött och portvin

Tillsätt svartpepparkornen, buljongtärningarna ochcayennepepparn. När de två timmarna gått, plocka ut svartpepparkornen ur grytan
Kycklingklubbor med gorgonzola och portvin

Kycklingklubbor med gorgonzola och portvin

Red av såsen med maizena och servera gärna med hasselbackspotatis till. Vitpeppar. Värm upp vattnet, grädden ochportvinet med buljongtärningarna och krydda och smaka av
Lördag igen och godaste såsen!

Lördag igen och godaste såsen!

Smaka av såsen med portvin (ev. Fyll på med fond, senap, en pressad vitlöksklyfta, grönpeppar, dragon, grädde och creme fraiche
Sås till gås - Gåsmiddag del 1

Sås till gås - Gåsmiddag del 1

Det är nu du kan smaka av med salt ochpepparoch ev lite till sherry/portvin. lingonsylt och också sherry eller portvinet
Portvins marinerad hel karré

Portvins marinerad hel karré

Peppar. Lägg karrèn i en tät påse och häll över ca 1½ dl portvinoch 1 msk svartpeppar samt 1 finhackad vitlöks klyfta och låt det marineras i 1 dygn. Bryn karrén så den får fin färg och lägg över i en ungsform och häll på lite av fonden,portvinetoch vattnet och låt steka på ca 150- grader i ca 1 1/2 timme och ös lite då och då, täck med aluminiumfolie sista timmen och tillsätt mer portvinoch vatten samt fond så du har en bra grund till såsen. 3 dl portvin
Pasta med kyckling och soltorkade tomater

Pasta med kyckling och soltorkade tomater

Rör ner spenat, kyckling, pepparoch parmesan i såsenoch koka upp och dra åt sidan. Rör ner soltorkade tomater, timjan, köttbuljong, portvin, grädde och mjölk
Anka med apelsinsås och potatisrosor

Anka med apelsinsås och potatisrosor

Rör ner smör, äggulor, salt ochpeppar. Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka med apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Gräsand med en druv- och körsbärssås

Gräsand med en druv- och körsbärssås

Svartpeppar. Värm såsenoch red den smaka av, värm kålen och peppra lite, när brösten är stekta låt dom vila i några minuter och skär ur filéerna, ta ut potatisen och lägg upp som på bilden
Ankbröst med "världens skitgodaste sås"

Ankbröst med "världens skitgodaste sås"

Häll i en halv flaska portvin, koka återigen ner till omkring tre deciliter. Mixa ihop potatis och selleri med grädde, stor klick smör, salt ochpeppar