Red av såsen med maizena och servera gärna med hasselbackspotatis till. maizena. Värm upp vattnet, grädden och portvinet med buljongtärningarna och krydda och smaka av
Såsen. idealmjöl, vetemjöl eller maizena. Sila ner skyn i en kastrull, det ska vara mycket sås. 1,5 dl svartvinbärssaft outspädd, eller 3 dl madeira eller portvin. all sky, ska bli minst 8 dl sås, den är så god. Häll i grädde ca 3 dl och i med mjölet så såsen tjocknar. 1,5 dl svartvinbärssaft outspädd, eller 3 dl madeira eller portvin
Blanda apelsinsaften med maizena och vispa ner i såsen. Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka med apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Koka ner portvin, rödvinet, vattnet och fonden med örterna och tomatpurén. När såsen är nedkokt rör ut maizenan med lite vatten och häll i såsen, blanka av med smöret
Häll lite hett vatten i botten på ugnsformen/långpannan, vispa runt och sila av till såsen. Tillsätt grädde och eventuellt en klick gelé, lite sherry eller en skvätt portvin
Låt såsen sjuda några minuter och smaka av med soja, portvin och peppar. 3 msk maizena. 2 msk portvin. Putsa filén och bryn den runt om i en stekpanna med smör