Koka ner portvin, rödvinet, vattnet och fonden med örterna och tomatpurén. En skomakarlåda är en skiva stekt biff som serveras med potatismos och sås, normalt sett serveras tillbehör i form av tärnad bacon och bitar av purjolök som läggs på biffen
Tillsätt portvinet och reducera såsen till hälften. 4 oxkinder a 200 g (högrev går lika bra)Jag hade 1,3 kg och ökade ingredienserna något i mängd Olja till stekningSalt och svartpeppar1 morot1 selleristjälk3 vitlöksklyftor3 sharlottenlökar1 tsk mortlade fänkålsfrön5 dl rödvin (jag hade en hel flaska 7,5 dl)Plus 5 dl extra för marinering kvällen innan4 kvistar rosmarin2 msk tomatpure 1 msk koncentrerad oxfond3 dl portvin1 tsk råsocker3 msk smörTill servering. PotatismosKokta haricot verts100 g tärnad bacon eller pancettaFärska örter såsom bladpersilja och timjanBörja med att putsa köttet och skära i lagom portionsbitar
PortvinsreduktionSkär sidfläsket i mindre tärningar. rökt sidfläsk, pancetta eller bacon i tärningar. ServeringMontera allting enligt eget önskemål, det ska vara relativt lite portvinsreduktion och jordärtskocksskum i förhållande till hjortfilén och potatispurén