Kall sås med parmesan, vitlök, citron och basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås med citron och basilika (se här)
Späd eventuellt såsen med vatten för en tunnare konsistens. Riv eller pressa ner en vitlöksklyfta. 1 klyfta vitlök. 2 dl majonnäs 0,5 citron, saft och skal 1 klyfta vitlök 1 dl olivolja, virgin 1 dl parmiggiano reggiano, riven salt och svartpeppar 0,5 dl vatten
Det hade varit smaskigt med klyftpotatis till, och en sås med creme fracihe och soltorkade tomater. Kör osten ihop med basilikablad, smör och pressad vitlök i matberedaren till en mjuk pasta
Späd eventuellt såsen med vatten för en tunnare konsistens. Riv eller pressa ner en vitlöksklyfta. 11 klyfta vitlök. 12 dl majonnäs 0,5 citron, saft och skal 1 klyfta vitlök 1 dl olivolja, virgin 1 dl parmiggiano reggiano, riven salt och svartpeppar 0,5 dl vattenBlanda majonnäs med citronskal och saft
Såsen kommer att skära sig, men det är det som är själva grejen med den här maträtten. Häll på grädde och fond, samt riv över parmesan, krydda ev med salt och peppar
Skala och hacka lök och vitlök och fräs den glansig i olivolja. Det här är en riktigt god och lite lyxig glutenfri lasagne med en smakrik köttfärssås som får puttra ihop extra länge och med en vitsås som får extra piff och smak med både parmesan och getost
Parmesankräm - recept. Vitlöken ska vara väldigt fint pressad, man vill inte ha klumpar i såsen. Pressa vitlöken riktigt fint och dra av pressen ner i en liten kastrull