Kall sås med parmesan, vitlök, citron och basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås med citron och basilika (se här)
Blanda ned ärtkrämen i pastan och späd med lite av det stärkelserika kokvattnet för att binda ihop såsen med pastan och undvika att det blir en stor klump
Kall sås med parmesan och citron. Servera med kall sås. Just like Deb at Smitten Kitchen I love fritters and her recipe for broccoli parmesan ones is really good
Blanda majonnäs med citronskal och saft. Späd eventuellt såsen med vatten för en tunnare konsistens. 0,5 citron, saft och skal. 2 dl majonnäs 0,5 citron, saft och skal 1 klyfta vitlök 1 dl olivolja, virgin 1 dl parmiggiano reggiano, riven salt och svartpeppar 0,5 dl vatten
Späd eventuellt såsen med vatten för en tunnare konsistens. 10,5 citron, saft och skal. 12 dl majonnäs 0,5 citron, saft och skal 1 klyfta vitlök 1 dl olivolja, virgin 1 dl parmiggiano reggiano, riven salt och svartpeppar 0,5 dl vattenBlanda majonnäs med citronskal och saft
Häll såsen över laxen, kronärtskockshjärtana och de soltorkade tomaterna (inte över potatismoset). Garnera med basilikablad och servera gratängen tillsammans med citronklyftor
Köttbullarna har mycket smak liksom tomatsåsen med spiskummin och frisk smak av citronskal. Innan du river skalet på citronen, skölj av noga under varmt vatten och gnugga torrt
När fisken är klar ska du ta tillvara skyn och hälla den i citronsåsen. Tillsätt de vita strimlorna från salladslöken och låt sedan såsen stå och sjuda på svag värme