Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken. Pasta med oxfilé i en krämig sås är en perfekt bjudrätt som går fort att laga och som du kan förbereda genom att göra såsen innan och sedan steka till köttet när pastan kokas precis innan servering
Hacka svamp och vitlök. Sås. Vill du steka oxfilén hel går det bra att göra det i ugnen. Låt såsen koka 5 min. Såsen kan förberedas helt 4 skivor oxfilé. 1 vitlöksklyfta
Skala ingefära och vitlök. I originalreceptet var det nämligen blackbean-sås men denna hade utgått ur sortimentet så jag köpte yakinikusås istället och det blev verkligen hur gott som helst
Bind upp oxfilen med bindgarn, krydda med salt- och svartpeppar samt pressad vitlök. Men denna rätts kombination av smaker var lite kul, krämig risotta med kraftig gorgonzola fångades upp av lite söta rödbetor i såsen och på toppen ligger balsamicosteka späda sparrisar, allt toppat med lite klorofyllaktig basilikaolja
Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Pepparsås. Oxfilé. Värm smöret i en kastrull, lägg i löken och vitlöken, fräs den i ett par minuter till den blir glansig – men inte bränd
Rödvinssås. Skala och dela vitlöksklyftorna. Oxfilé. Ska såsen vara tjockare så rör ner lite redning. Bryn köttet i en stekpanna på ganska hög värme tillsammans med vitlöken