Tillagade oxfilé med hasselbackspotatis och till det en gudomlig rödvinssås. Rödvinssås. Tänkte tipsa er om ett vin som jag använde då vinet har väldigt stor betydelse för hur såsen sedan kommer bli
Rödvinssås. Oxfilé. Gör rödvinssåsen. Låt oxfilén att få rumstemperatur innan tillagning. Stek oxfilé på hög värme runt om tills den har fått fin färg, detta bör ta ca 4 minuter totalt. Oxfilé ska serveras med en innertemperatur på 55-70 grader. Ta ut ur ugnen och låt vila på en varm plats i 10 minuter innan du skär i skivor och serverar med sås och gratäng. 675 g oxfilé. Rödvinssås4 dl rött vin 2 dl portvin 2,5 dl kycklingbuljong havssalt svartpeppar. Oxfilé675 g oxfilé 1 msk olivolja
Rödvinssås. Sila och häll tillbaka såsen i kastrullen. oxfilé,. Rödvinssås. Rödvinssås. 800 g oxfilé i bit2 dl hackad färsk timjan och rosmarin400 g cocktailtomater på kvistSaltSvartpeppar. Rödvinssås1 grovhackad rödlök1 morottimjan1 flaska rött vin3 msk kalvfond. Rör ihop 50g smör med lite vetemjöl till en deg och vispa ner den i såsen för att reda och blanka upp den. kossa 800 g oxfilé i bit
Sila och häll tillbaka såsen i kastrullen. Börja med gratängen. Koka rotfrukter, grädde, mjölk, vitlök,. salt och peppar på svag värme ca 20 min tills allt är mjukt
En helt fantastisk sås som vi avnjöt förut var denna svamp- och rödvinssås. Då kan man enkelt spara barnens kött vid sidan om och behöver inte låta det koka tillsammans med såsen