Såsen va helt magisk. )Kan va en av de godaste såser jag gjort. Du behöver till ca 5 dl sås1 rödpaprika1 gul lök2 dl oxfond om du har på tärming eller hemmagjord ELLER ( jag hade 3 msk konc oxfond på flaska +2 dl vatten)3 dl grädde1 tsk grönpeppar1 tsk rosepeppar1 msk madeira vinen skvätt soya för färgen. 1 msk madeira vin
Madeirasås. Sila såsen och red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Servera såsen till. Späd med vatten, fond och Madeira, och koka ihop i 10 minuter. 1 kg oxfilé. 2 dl madeira
madeirasås. Bryn smöret med lök och socker i en såspanna eller stekpanna med höga kanter. MADEIRASÅS. Bred svampstuvning mellan skivorna och sätt ihop igen till en hel oxfilé
Det här är ju rent ut sagt snuskigt dekadent, en fem centimeter tjock skiva oxfilé toppad med gåslever, tillsammans med en mustig madeirasås serverad ovanpå en smörstekt krutong