Sås oxfilé madeira recept

Oxfilé Wellington

Oxfilé Wellington

Madeirasås. Maderiasåsen. Putsa oxfilén helt fri från fett och hinnor. Red såsen lätt med maizenamjöl utrört i lite vatten
Oxfile med grönpepparsås

Oxfile med grönpepparsås

Såsen va helt magisk. )Kan va en av de godaste såser jag gjort. Du behöver till ca 5 dl sås1 rödpaprika1 gul lök2 dl oxfond om du har på tärming eller hemmagjord ELLER ( jag hade 3 msk konc oxfond på flaska +2 dl vatten)3 dl grädde1 tsk grönpeppar1 tsk rosepeppar1 msk madeira vinen skvätt soya för färgen. 1 msk madeira vin
Oxfilé Wellington

Oxfilé Wellington

Madeirasås. Sila såsen och red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Servera såsen till. Späd med vatten, fond och Madeira, och koka ihop i 10 minuter. 1 kg oxfilé. 2 dl madeira
Oxfilé Wellington med madeirasås

Oxfilé Wellington med madeirasås

Gör under tiden såsen. Tillsätt tomatpuré, madeira och buljong. Red eventuellt såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten
Inbakad oxfilé

Inbakad oxfilé

madeirasås. Bryn smöret med lök och socker i en såspanna eller stekpanna med höga kanter. MADEIRASÅS. Bred svampstuvning mellan skivorna och sätt ihop igen till en hel oxfilé
Oxfilé med madeirasås

Oxfilé med madeirasås

Lägg kött och sås i en ugnssäker form. Tillsätt grädde, soja, madeira och peppar och låt det småputtra ett par min
Utsökt sås

Utsökt sås

Smaka av och servera den skummiga såsen het till den nystekta oxfilén. Själv dubblade jag både vin och madeira och det blev en toppensås
Krämig pasta med oxfilé

Krämig pasta med oxfilé

Ställ såsen åt sidan medans du skär oxfilén i tärningar. Lägg i köttet och skyn i såsen och tillsätt hälften av osten
Nyårs meny

Nyårs meny

Huvudrätten bestod av vitlöksspäckad oxfile med grönpepparsås o potatisgratäng. Använd köttsaften i såsen
Filé mignon black and white

Filé mignon black and white

Tryffelsås. Bearnaisesås. Smaka av med salt och låt såsen stå och dra till sig av smakerna. Servera såsen rumsvarm
Tournedos rossini

Tournedos rossini

Det här är ju rent ut sagt snuskigt dekadent, en fem centimeter tjock skiva oxfilé toppad med gåslever, tillsammans med en mustig madeirasås serverad ovanpå en smörstekt krutong
Maderiasås

Maderiasås

på båten till Riga vart jag serverad madeirasås till oxfilén och tyckte det var ett spännande alternativ