Sås oxfilé konjak recept

Helstekt oxfilé med konjakssås | Recept ICA.se

Helstekt oxfilé med konjakssås | Recept ICA.se

4 ca 600 g oxfilé i bit 1 msk smör eller margarin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Sås. 2 schalottenlökar 2 krm svartpeppar 1 msk smör eller margarin 3 msk konjak 2 1/2 dl vatten 2 msk kalvfond 2 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 2 tsk soja ev salt Till servering potatis kaka och haricots verts Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Helstekt oxfilé med konjakssås

Helstekt oxfilé med konjakssås

Konjakssås. Blanda grädde och majsstärkelse och vispa ner i såsen. Tillsätt vatten, fond och konjak och koka i 10 minuter. 900 g oxfilé. 4 msk konjak
Helstekt oxfilé med konjakssås

Helstekt oxfilé med konjakssås

Konjakssås. Blanda grädde och majsstärkelse och vispa ner i såsen. Tillsätt vatten, fond och konjak och koka i 10 minuter. 900 g oxfilé. 4 msk konjak
Oxfilé Wellington

Oxfilé Wellington

Servera med madeirasås och klyftpotatis. Tillsätt kalvbuljong, madeiravin, lite konjak, tomatpuré och timjan och svartpeppar efter smak
Oxfilé med svamptäcke och konjakssås

Oxfilé med svamptäcke och konjakssås

Börja med såsen. Smaka av med konjak, soja och grönpeppar. Ställ såsen åt sidan. Värm såsen. Häll såsen runtom och bjud någon grönsak och fransk potatiskaka till
Cognacsflamberad oxfilé

Cognacsflamberad oxfilé

Lägg i oxfilén i såsen så den blir varm. Låt såsen koka ihop några minuter. Häll på konjaken och tänd på
Penne med oxfilé och grädde

Penne med oxfilé och grädde

Sila såsen fri från lök och kryddor och blanda i den stekta oxfilén, smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med den nykokta pastan
Penne med oxfilé och grädde

Penne med oxfilé och grädde

Sila såsen fri från lök och kryddor och blanda i den stekta oxfilén, smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med den nykokta pastan
Tournedos på gravad oxfilé

Tournedos på gravad oxfilé

Servera grillad, gravad oxfilé med kall nobissås, kokt färsk potatis, några salladsblad och finklippt gräslök
Konjaksflamberad coeur de filet med pepparsås och hasselbackspotatis

Konjaksflamberad coeur de filet med pepparsås och hasselbackspotatis

Cognacsflamberad Oxfilé. Pepparsås. dl konjak. Ta vara på skyn som skall användas till såsen. Låt såsen sjuda på svag värme i ca 30 min. 1 dl konjak. 1,2 kg hängmörad oxfilé mittbiten. Pepparsås5 dl vispgrädde 2,5 msk grönpeppar 1 tsk svartpeppar 1 tsk rosépeppar 1 dl koncentrerad köttfond 1 dl konjak 1 tsk mushroom soja 1 msk kalvfond Salt Ljus maizenaredning. Cognacsflamberad Oxfilé1,2 kg hängmörad oxfilé mittbiten 3 msk grönpeppar 1 msk svartpeppar 1 msk rosépeppar Matolja dl konjak Salt Smör
Nyårs meny

Nyårs meny

Huvudrätten bestod av vitlöksspäckad oxfile med grönpepparsås o potatisgratäng. Smaka av med konjak. Använd köttsaften i såsen
Flamberad pepparstek

Flamberad pepparstek

Montera ner en klick smör i såsen. Häll på konjak och flambera. Häll lite sås över filéerna och strö över persilja
Bästa konjaksåsen

Bästa konjaksåsen

På nyår serverade jag en konjaksås till oxfilén och potatiskakan. Blanda maizena och lite av grädden och vispa i såsen
Pepparstek

Pepparstek

Rödvins- och konjakssås. Ta såsen av värmen och rör ner smöret i klickar. Rulla oxfilébitarnas kant i blandningen så det blir ett jämt lager runt om