Den asiatiska såsen är ganska salt och smakar av hoisinsås, soja, vitlök och kapris. Köttet på bilden - från det ena till det andra - har dock grillats i vanlig ugn, och sedan fått en asiatisk dressing (eller snarare sås) över sig, och serverats med klassiska rårakor
Dessutom får du en god såsgrund att bygga vidare på. Det är en konst att få till en högrev så den är lika skivbar som en oxfilé och samtidigt så den smälter på tungan
Originalreceptet bestod av färserad oxfilé med madeirasås och glaserad smålök. Jag bytte helt sonika ut oxfilén mot en helt ok fläskfilé och jag serverade med massenetpotatis som egentligen bara är råstekt potatis i strimlor som sedan packas i en form och körs klara i ugnen
senapssås. Många beskriver rätten som en lyxigare variant av pytt i panna, framförallt på grund av att den enligt konstens alla regler ska göras på oxfilé (recept här)
Oxfilé eller stek. 1½ msk HP sås eller stark krydda. 12 msk kapris. 1Oxfilé eller stek Marinad. 1 2 msk soja ½ msk HP sås eller stark krydda ½ tsk salt 2 msk rapsolja el liknande ½ msk flytande honung Marinad. 2 ½ dl vitvinsvinäger ½ dl vatten 2 dl rapsolja el liknande 1 tsk salt ½ tsk svart peppar 1 vitlöksklyfta, pressad ½ dl persilja, finhackad 2 msk kaprisFinputsa köttet, lägg köttet i 2 st plastpåsar häll på marinad nr1
Asiatiskt, Förrätt, Fest, Fisk, Grönsaker, Lunch, Okategoriserade, Sås Tagged. Bestämde mig att göra en variant på Stefans Sotad oxfilé med råmarinerade rödbetor, fetaost och kapris
Eller en pastarätt med en krämig sås med grönsaker i säsong. Oxfilé med potatisgratäng och sparris med ett glas rött till (just nu är vi inne på zinfandel, någon annan som är periodare när det kommer till vilken druva man dricker