Sås med svartvinbärsgele vin recept

Kycklingfilé i krämig sås med färsk timjan och vitt vin

Kycklingfilé i krämig sås med färsk timjan och vitt vin

Kycklingfilé i timjansås. Vi åt kycklingen tillsammans med pasta och en klick svartvinbärsgelé. Trötta och hungriga fick det bli en snabb kycklingrätt, som faktiskt blev väldigt god och tänkte därför att jag var tvungen att dela med mig av den
Köttgryta med vitt vin, timjan & smörstekt svamp

Köttgryta med vitt vin, timjan & smörstekt svamp

För att göra såsen tjockare redde jag den med maizena precis innan servering. Jag lät den huvudsakligen baseras på vin och buljong för att sedan mjuka till smakerna med lite grädde på slutet
RÅDJURSBIFF MED TRATTKANTARELLSÅS

RÅDJURSBIFF MED TRATTKANTARELLSÅS

Lägg svamp och gelé i såsen och smaka av med salt och peppar. Trattkantarellsås. Jag serverade med ugnsbakad potatis, sallad och svartvinbärsgelé, mums
Gravad hjort höjer smaken

Gravad hjort höjer smaken

Rör så såsen inte bränner i botten. Viltkött är magert och blir lätt torrt, därför är det viktigt med snabb tillagning, eller att köttet äts direkt när det nått sin perfekta kärntemperatur
Kryddburkens vintergryta

Kryddburkens vintergryta

Red av såsenmed lite maizenamjöl utrört i vatten för tjockare konsistens. Smaka av med salt och peppar och rör ner ett par skedar svartvinbärsgele
Långlagade fläskkotletter i Crock pot

Långlagade fläskkotletter i Crock pot

Till såsen. Äter du potatis så servera med det annars funkar det med endast köttet och grönsakerna. Ett glas vin och middagen är klar
Fläskkarré med torkad frukt i lergryta

Fläskkarré med torkad frukt i lergryta

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg fläskkarré , utan ben 8 st katrinplommon 8 st dadlar , torkade 1 st gul lök(ar) 1 tsk timjan 2 dl vitt vin 4 kvist(ar) timjan , färsk 1 salt 1 svartpeppar , nymald Sås 0,5 msk svartvinbärsgelé 1 msk kalvfond , koncentrerad 1 salt 1 svartpeppar , nymald 2 dl vispgrädde 2 tsk soja Servera med 1 grönsaker , gröna 1 st potatis(ar) , kokt el
Gryta med kycklingfilé.

Gryta med kycklingfilé.

Dela svampen i mindre bitar och fräs även den i smör i stekpannan, slå i grädde, gelé, vin och soja. Håkan har tyckt det var alldeles för länge sedan vi konsulterade vår Gröna låda för tips på goda middagsrätter, så när vi planerade veckans meny i söndags tog han fram mappen med kycklingrecept från vårt kära arkiv
Älgstek

Älgstek

Gräddsås. Blanda enbär, örter och olja i en påse ihop med köttet. Svartvinbärsgele. Tillsätt fond och vin så att det täcker halva steken
Vilt, hagel och molekyler

Vilt, hagel och molekyler

Hjortstek medsvampsås och annat gott tillbehör. Under tiden steken står i ugnen så gör vi sås, rårörda blåbär och en sallad som passar ypperligt till vilt
Hönsfrikassé - konstigt enkelt

Hönsfrikassé - konstigt enkelt

Enda man kan missa med är väl ungefär om såsen blir klimpig, men även det är svårt om man rör ner mjölet i smöret innan man tillsätter spadet
Cumberlandsås med lök

Cumberlandsås med lök

Häll vinet i en gryta och reducera till hälften. Gör geléprov – såsen skall vara trögflytande. Mixa alltsammans till "lämplig" konsistens med en stavmixer
Brässerad älgstek med brysselkål

Brässerad älgstek med brysselkål

Älgstek medsås1 kg högrev (älg) 1 morot 0,25 rotselleri 1 gul lök färsk timjan lagerblad 1 kanelstång 2 köttbuljongtärningar 4 dl vatten svartpeppar 0,5 l rött vin 2 msk svartvinbärsgelé maizenaredning (till såsen) honung (till såsen)