Klipp upp ett hörn på påsen och häll skyn i en kastrull. Ta tillvara på skyn som bildats i påsen. Red av med maizena uppblandat med vatten och vispa ner tills du fått såsen så tjock som önskar
Häll över skyn från köttet i en kastrull, tillsätt vispgrädde ochmjölk. Till köttet stekte jag rotfrukter och av stekskyn gjorde jag en smakrik såsmed persilja, köttbuljong och svartvinbärsgelé
Vill du ha tjockare sås finns ju maizena eller så blandar du lite av grädden med mjöl och toppreder. Såsen kan göras på olika sätt, med eller utan buljong
Späd såsenmedmjölk till den konsistens du vill ha. Mjölk att späda med till lagom konsistens. Det var faktiskt länge sig vi gjorde hemmagjord så kallad ”skräpmat” så nu fick det bli en riktigt god kebabtallrik med pommes, goda såseroch tillbehör
mjölk. häll i skyn från kyckling plåten i såsen. sweet chili sås. skär upp morötter, potatis och lägg på en plåt, strö på pommesfrittskrydda, peppar och örtsalt
Servera med en sås på gräddfil (eller créme fraîche vispad medmjölk), gräslök och vitlök. Den tar sig från såser till efterrätter, samt all möjlig snabbmat och soppor
Vispa ihop skynmed grädde, soya, svartvinbärsgelé, salt, grillkrydda. Under tiden som limpan är i ugnen så bildas sky i formen, häll över detta i en kastrull allt eftersom limpan är i ugnen
Skyn silas och hälls därefter på kotletterna innan jag ställer in dem i ugnen. Jag häller i lite vatten i pannan som jag använde när jag stekte kotletterna för att ta vara på stekskyn
Servera färsbiffarna med potatis och rödlök - och en skvätt av skysåsen som egentligen inte behövs men som sagt, är bra att spara matlådebiffarna i till en annan dag