Färska örter, t ex rosmarin och timjan. En utsökt lite franskinspirerad rätt är ugnsstekt ankbröst med fyllig rödvinssås och potatisgratäng smaksatt medchevre
När gulbetorna är klara blanda med mangold, chevre, oliver, knaperstekt bacon. Blanda med olivolja och rydda medrosmarin, timjan, salt och peppar och rör runt
Toppa med smulad chèvre och pinjenötter. Lägg kycklingen i en ugnsform och häll över såsen. Häll på grädde, creme fraiche, hackad rosmarin och rivet citronskal
Ta den stekta svampen och lägg i mitten av tallriken och toppa med lite färsk persilja (jag tog alldeles för lite sås och persilja själv som ni kan se på bilden, så gör inte samma misstag
Jag slog till på lammstek, som serverades med chevré och potatisgratäng medbalsamicosås. Blanda allt i en kastrull och låt det koka ihop i några minuter beroende på hur tjock sås man vill ha
Rosmarin. Red av såsenmed maizena utrört i lite vatten, låt koka upp och håll den sedan bara varm. Koka upp grädde, vin och vatten, smält i chevren och smaka av med lite salt och vitpeppar
Varm getost macka med fikon och söt rödvinssås. Sås. Lägg upp fikonen på chevretoasten och ringla över. hälften av vinet, balsamvinäger, rosmarin och fikonen i en stekpanna