Jag har nu gjort den här såsen hela tre gånger och den har blivit perfekt varje gång. Det här receptet är på oxfilé men det går lika bra med tex ryggbiff, rostas eller entrecote
klyftpotatis, sallad, grönsaker och sås. Mört kött som oxfilé eller ryggbiff kan du bara vända i marinaden och sedan grilla eller steka direkt men marinera gärna en stund medan du förbereder tillbehör och tänder grillen
Såsen va helt magisk. )Kan va en av de godaste såser jag gjort. Du behöver till ca 5 dl sås1 rödpaprika1 gul lök2 dl oxfond om du har på tärming eller hemmagjord ELLER ( jag hade 3 msk konc oxfond på flaska +2 dl vatten)3 dl grädde1 tsk grönpeppar1 tsk rosepeppar1 msk madeira vinen skvätt soya för färgen
Marulk tycker jag kan beskrivas som motsvarigheten till köttets oxfilé. Så himla gott helt enkelt, här tillsammans med en kraftig hummersås och en len och krämig risotto med spenat
Till huvudrätt på nyårsafton är det mest klassiska att servera kött med sås och potatis. Min personliga favorit är dock de parmaninlindade färskostrullarna med citronskal, som serveras med skållad, marinerad tomat
Mosa ihop till en sås och ställ i kylskåpet tills pytten är klar. Jag hade nån bit fläskytterfilé och någon bit oxfilé som alltid blir över när man gör oxfilé Wellington
Dela oxfilèn i ca 2x2 cm stora bitar och marinera minst ett dygn i (Kaj Ps Original). Dela brysselkål och köttbullar i fyra bitar, finhacka champinjonerna, lök och bacon
När vi kom tillbaka till Falun så var det bestämt att vi skulle käka lite mat tillsammans och eftersom jag har börjat lite smått med LCHF så bestämdes det att det vart oxfilé med rostade grönsaker samt egengjord bearnasisesås