Tahinisåsen som serveras till är mycket god och brukar gå åt i stora lass, den är dessutom en veritabel nyttighetsbomb med citrusfrukter, vitlök, chili och tahini (som är en sesampasta)
Laxwok med linser. Lax med ris och kokossåsSesamfrön ger laxen ett knaprigt täcke och tillsammans med ris och smakrik kokossås är detta en rätt som passar både i matlåda och till fest
Laxwok med linser. Lax med ris och kokossåsSesamfrön ger laxen ett knaprigt täcke och tillsammans med ris och smakrik kokossås är detta en rätt som passar både i matlåda och till fest
Sill, lax, skinka, grönkål… Det är ganska svårt att vara utan de godsakerna på julen. Men jag bättrades till slut och en dag stod verkligen fläskfilén med apelsinsåsen på det rustika slagbordet
När den får rostas med i ugnen förvandlas den till den godaste smaksättaren till många såser. Kika in på länken här --> Apelsin- och whiskyglaserad lax med saltrostad rosmarinpotatis & tranbärschutney
Jag gjorde en variant på den tahinisås vi ofta har till lax. Quinoa med sin nötiga smak, delikata belugalinser, lime- och chilirostad sötpotatis och zucchini får sällskap med cocktailtomater och färsk koriander och serveras med en härlig citrustahinisås
Lax med ljummen citrus och rödbetssallad. Använd kycklingklubbor eller lår för lite billigare pris och låt då koka i tomatsåsen ca 25 min. Byt kycklingen mot 2 dl röda linser som får koka i såsen ca 20 min. 2 dl röda linser som får koka i såsen ca
Servera tillsammans med laxen och såsen. Blanda yoghurt, örter och en skvätt citronsaft till såsen. Apelsin och lax är förövrigt en oväntad god kombo - ett litet tips bara för att höja nivån på maten ett snäpp
Koka upp saltat vatten och ha ner linserna. Ställ såsen svalt. Hacka dragonen och blanda med olja – spara lite av dragonen till att strössla över laxen