Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken. Pasta med oxfilé i en krämig sås är en perfekt bjudrätt som går fort att laga och som du kan förbereda genom att göra såsen innan och sedan steka till köttet när pastan kokas precis innan servering
Saftiga köttfärsbiffar i krämig sås med rödvin. En smakrik, fast köttfärslimpa med långstekt, karamelliserad lök och en galet god pepparsås som jag kokade ihop med en gnutta starkvinsglögg
Saftiga köttfärsbiffar i krämig sås med rödvin. Servera med stekt lök, lingonsylt och gräddsås. Råstekt mandelpotatis till och gräddsås som fått koka nästan en timme, den ska ni prova för den borde nästan ätas med sked
Hacka schalottenlöken fint och fräs i smält matfett i en stekpanna på medelvärme. Enkelt tillagad rödvinssås som med fördel tillagas med köttsky som bas
Och det blev inte mindre gott av att det möra köttet, och den gräddiga rödvinssåsen med tomater, serverades med ett luftigt potatismos, smaksatt med parmesanost, och vars potatisar kokat tillsammans med vitlöksklyftor
Skala och halvera lök. Fräs fläsk i en panna utan fett och tillsätt lök och svamp. Överkurs är att efter köttet kokat mört ta upp kött, svamp och övriga fasta ingredienser med en hålslev och sedan på högre värme koka ner grytan 0,5-1 timme så såsen får mer smak. 4 schalottenlökar. 4 dl rödvin. 1 dl grovhackade färska örter som persilja, timjan och gräslök
Såsen med rödvin blev jättegod. Skär lök, paprika och champinjoner i mindre bitar. Köttgryta med rödvin (4 personer). 1 gul lök. 1/2 dl rödvin. 1 gul lök. 1/2 dl rödvin
Servera med kokt potatis, brysselkol och ett gott rödvin eller en öl som går åt det mörkare hållet. När köttet är stekt så häll över det i en stekgryta och slå på vattnet, vinet, kalvfonden, sweet chili sås, koloritsoja, afrikanska grytblandningen och honungen och låt det hela stå och småputtra med lock i 2-3 timmar, behövs det så får du slå på lite vatten allt efter som. Efter 2-3 timmar så ska morötterna och rödbetorna ner i grytan, skala och skär ner i lagom stora bitar, och efter ytterligare 1 timme så ska löken ner, också den skuren i lagom bitar, eller efter tycke och smak. När löken har kokt med 1 timme så kan du slå på grädden och sen reda grytan till lagom konsistens, nu är grytan klar att servera. 5 dl rödvin. 3 gula lökar. 3 msk sweet chili sås
Skala och finhacka löken. Rödvinssås. Dragonsås. Lägg löken i en kastrull tillsammans med dragon, vinäger och vatten och koka tills vätskan nästan kokat in