Igår stod hemgjord potatismos och fiskpinnar på menyn och för att göra det hela lite roligare svängde jag ihop en kall, god sås att servera till - perfekt att göra med potatisen kokar
Servera fisken med den kallasåsen, kokt potatis, en grönsallad och en citronklyfta. Kallsås. Blanda ingredienserna till såsen och ställ den i kylskåpet
Gillade ni den kallasåsen till fisken i skolan. Men nu gillar jag kallsås till fisk,. 4 msk fryst dill. Ställ såsenkallt fram till servering 5 dl gräddfil. 4 msk fryst dill
Men EN sås älskar han och det är den kallasåsen de får till panerad fisk i skolan. Ena sonen är av den kräsna sorten och gillar inte alls röror och såser av olika slag
Smaka av med lime, peppar och dill. Dill. Hacka schalottenlöken och blanda med crème fraiche. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens
du behöver i princip bara creme fraiche, lite majo, dill och äpple men det verkligen funkar ihop och du får en fantastisk sås som förhöjer varenda fiskrätt framöver
Vi serverade den till kikärtsköfte (se här), men jag kan tänka mig att den även kan passa bra till andra typer av vegetariska biffar, couscousrätter, grillat eller, varför inte, till panerad falsk fisk