I stället för sås gjorde jag ett kryddsmör som jag smaksatte med torkade tranbär. Sötman från tranbären smakade underbart ihop med den grilladekalkonen
Under tiden gör du en syrliga apelsinsås. Sila såsen och håll varm. Apelsinsås. Dela kalkonen i fyra 150 grams bitar. Lägg kalkonbitarna i en ugnssäker form och baka klart på 150 grader i 10 minuter. 600 g kalkonfilé
Som tillbehör till spetten gjorde jag en lite annorlunda sås på avocado med finhackat äpple. Jag använde bitar av kalkonbröst och lät dem ligga i en marinad över natten
Vill man går det utmärkt att tillägga grillad kyckling, rökt kalkon eller räkor. Börja med att sätta på vattnet till pastan och hacka grönsakerna såsom önskas under tiden (skär moroten med en potatisskalare så det blir vackra långa stränger), lägg dom sedan i en stor skål
såser. Kalkon innertemperatur. Lär dig grilla som en kung. Här kan du läsa lite om hur du ska gå till väga för att få ut så mycket som möjligt av din grillning
Söndagsmiddag – Kolgrillade spett med såser – mezestyle. När det har kommit till den tredje rätten – kalkongryta med mango chutney kan jag inte låta bli att fascineras av hur många ingredienser som står halvt använda i kylen från tidigare recept och som nu åter ska användas
Vägrar ni följa mitt råd så varför inte helsteka kalkon inne i ugnen och göra en skysås till det, bland det godare vi har gjort faktiskt och jag radar upp några länkar på grillad kyckling och ugnsstekt kalkon här nedan
Den här lördagen blir det inget nytt recept utan ett grillrecept i repris, om ni undrar varför så har jag varit på 60-Års kalas och blivit bjuden på jättegod mat… grillat, kalkon, potatissallad och flera supergoda hemlagade såser tex aioli, vitlökssås… mums. 1 dl triyakisås
Grillad kyckling med ris och hemgjord sås på gräddfil/creme fresh. 2 ägg+ några skivor kalkon. Eftersom det faktiskt var flera som uppskattade mitt förra ''matdagbok-inlägg'' så tänkte jag väl fortsätta med det lite då och då
Den passar bra till grillad kyckling också. Många engelsmän äter den på juldagen till kalkon (som inte alls är en lika gammal tradition), tillsammans med rostad potatis, sås, brysselkål, kokta morötter, rostade palstenackor, yorkshirepudding, baconinlindade korvar, tranbärssås eller röd vinbärsgelé (bara något lite lätt, alltså