Sås grönpeppar rosepeppar recept

4-peppar kycklinggratäng med het sås

4-peppar kycklinggratäng med het sås

½ msk hel grönpeppar. Stöt peppar i mortel till lagom storlek och häll i såsen. Skölj och dela purjolök, paprika i lagom bitar och lägg i såsen
4-peppar kyckling gratäng med het sås

4-peppar kyckling gratäng med het sås

½ msk hel grönpeppar. Stöt peppar i mortel till lagom storlek och häll i såsen. ½ msk hel grönpeppar. Skölj och dela purjolök, paprika i lagom bitar och lägg i såsen
4-peppar kycklinggratäng med het sås

4-peppar kycklinggratäng med het sås

½ msk hel grönpeppar. Stöt peppar i mortel till lagom storlek och häll i såsen. Skölj och dela purjolök, paprika i lagom bitar och lägg i såsen
Småbiffar i ugn med pepprig sås

Småbiffar i ugn med pepprig sås

Jag hade idag grönpeppar i såsen men det är lika gott med rosépeppar också. Såsen är väldigt pepprig vilket jag gillar vill man ha den mildare minskar man på pepparen
Hjortfilé med hasselbackspotatis och Peters sås

Hjortfilé med hasselbackspotatis och Peters sås

Peters sås1 msk smör 1 rödlök 1 tsk svartpeppar 1 krm grönpeppar 0,5 krm rosépeppar 5-6 enbär 1 l rött vin 3 dl crème fraîche 3 dl vispgrädde 1,5 grönsaksbuljongtärning 1-2 tsk kinesisk soja

Älgfärsbiffar med grön- och rosépeppar

(Jag tog mer rosé än grönpeppar). (Jag tog mer rosé än grönpeppar). Krossa ca 2 msk rosépeppar, 1 msk grönpeppar i en mortel och blanda ner. Kokade ur stekpannan med 1/2 köttbuljongtärning, 2 dl grädde, 2 dl creme fraiche, ca 2 msk krossade rosé- och grönpepparkorn, 1-2 tsk färsk timjan, 1-2 tsk balsamicocreme. Häll såsen över biffarna och stek dem färdiga i ugnen, 200º, cirka 20 minuter. 2 dl grädde, 2 dl creme fraiche, ca 2 msk krossade rosé- och grönpepparkorn, 1-2 tsk färsk timjan, 1-2 tsk balsamicocreme. Häll såsen över biffarna och stek dem färdiga i ugnen, 200º, cirka 20 minuter Jag kokade potatisar och morötter som jag pressade och serverade till
Godaste pepparsåsen

Godaste pepparsåsen

Den såsen innehöll enbart grönpeppar men jag ville ha en mer varierad pepparsmak så jag tog av alla sorter vi hade hemma
Helstekt fläskfilé med mandelpotatisgratäng och pepparsås

Helstekt fläskfilé med mandelpotatisgratäng och pepparsås

Mortla svartpeppar, vitpeppar, rosépeppar och grönpeppar - används både till fläskfilén och pepparsåsenMandelpotatis, tar sin lilla tid att skala men är värd besväretFyll på grädde och mjölk så det är strax under potatiskanten
Höstig högrevsstek i lergryta

Höstig högrevsstek i lergryta

Vrid på plattan och låt koka upp, red av med idealmjöl till önskad såskonsistens och smaka av. grönpeppar
Konjaksflamberad coeur de filet med pepparsås och hasselbackspotatis

Konjaksflamberad coeur de filet med pepparsås och hasselbackspotatis

Pepparsås. Ta vara på skyn som skall användas till såsen. Låt såsen sjuda på svag värme i ca 30 min. 2,5 msk grönpeppar. 3 msk grönpeppar. Pepparsås5 dl vispgrädde 2,5 msk grönpeppar 1 tsk svartpeppar 1 tsk rosépeppar 1 dl koncentrerad köttfond 1 dl konjak 1 tsk mushroom soja 1 msk kalvfond Salt Ljus maizenaredning. Cognacsflamberad Oxfilé1,2 kg hängmörad oxfilé mittbiten 3 msk grönpeppar 1 msk svartpeppar 1 msk rosépeppar Matolja dl konjak Salt Smör